06 / 05 / 2024

Karadeniz'de bulunan doğal gaz çalışmasında kritik adım! Türkiye'de bir ilk gerçekleşti

Karadeniz'de bulunan doğal gaz çalışmasında kritik adım! Türkiye'de bir ilk gerçekleşti

Türkiye, geçtiğimiz yıl Haziran ayında Fatih Sondaj Gemisi'nin Sakarya Gaz Sahası içindeki Amasra-1 kuyusunda 135 milyar metreküplük doğalgaz keşfi yaptı. Bulunan gazın karaya taşınmasına kullanılacak dev vanalardan ilki Filyos'a getirildi.



GÜNLÜK 10 MİLYON METREKÜP ÜRETİLECEK

Karadeniz Sakarya Gaz Sahası Tuna-1 Kuyusu'nda keşfedilen doğal gaz rezervinden günde 10 milyon metreküp gazın karaya pompalanması planlanıyor. Türkiye'nin 2027-2028 yılında yıllık 15 milyar metreküp doğal gaz üretme hedefi bulunuyor.. Kağıt üstündeki rakamlarla ortaya konulan üretimin Türkiye'nin toplam gaz tüketiminin yüzde 30'unu karşılayacak seviyede olduğu hesaplandı. Bu sayede doğalgaz faturasının bugünkü kurla 4 milyar dolar azalması bekleniyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön