02 / 05 / 2024

Karadere Köprüsü'nde geri sayım başladı!

Karadere Köprüsü'nde geri sayım başladı!

Kasım ayında temeli atılan Karadere Köprüsü, 2014 Ocak ayı sonunda hizmet vermeye başlayacak. İnegöl Belediye Başkam Alinur Aktaş, Karadere' nin üzerine yapılan köprü inşaatım inceledi.



Başkan Aktaş, kasım ayında Karadere Köprüsünün temelini attıklarım hatırlatarak, "Büyükşehir uygulamasından soma burası Yenice, Akhisar, İnegöl arasında yoğun sirkülasyonun olduğu yer. Ulaşımla alakalı ciddi sıkıntılar var. Burada Babasultan barajının salınan suları ve beraberinde yağışlar dolayısıyla oluşacak debi de hesaplanarak, Devlet Su İşleri'nin onayı doğrultusunda bir çalışma ortaya çıkarıldı. Özellikle buradaki insanlarımız çok rahatsızdı. Nihayetinde bununla alakalı 31 Temmuz 2013 tarihinde bir ihale gerçekleştirilmişti. Eylül ayı sonu itibariyle de yer teslimi yapıldı. Ve 1 milyon 332 bin TL bedelle bu köprü inşaatı şimdi hayat buluyor. Nasip olursa da 2014 Ocak sonunda da çalışmayı bitirmiş olacağız. Çalışmamızın bu kısmında 116 metrelik kısmın altyapı geçişi yapılmış olacak. İnşallah daha soma da ikinci kısmı ihale edilecek" dedi. 


AYRI HAT OLARAK ÇALIŞACAK Gerek Yenice tarafından gelenler, gerek İnegöl tarafından gelenlerin direk TOKİ'ye ulaşacağım anlatan Aktaş, "TOKİ'den gelen otobüslerimiz de Akhisar içerisine uğramadan ayrı bir hat olarak çalışacak. DSİ bin yıllık debiyi hesaplamış. Gerçekten idealin çok çok üzerinde bir eser ortaya çıkacak. Şu anda çalışmalar yüzde 50'lerde. Muhtemelen Ocak 2014 ayı sonu itibariyle bitirmiş olacağız" şeklinde konuştu. 


A Gazete (Bursa)


Geri Dön