02 / 05 / 2024

Karaman Merkez'de icradan satılık fabrika! 3,9 milyon TL'ye!

Karaman Merkez'de icradan satılık fabrika! 3,9 milyon TL'ye!

Karaman Merkez Pirireis mahallesinde yer alan fabrika T.C Karaman İcra Dairesi tarafından 3 milyon 997 bin 165,00 TL bedelle satışa sunuluyor.



T.C Karaman İcra Dairesi Karaman Merkez Pirireis mahallesinde yer alan bisküvi fabrikasını 3 milyon 997 bin 165,00 TL bedelle satıyor. 


T.C  KARAMAN İCRA DAİRESİ

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi önemli özellikleri:

1 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri : Karaman Merkez Pirireis mahallesi Bayram Ağıl Mevkii 3113 ada 11 parselde kayıtlı Bisküvi fabrikası ve arsası niteliğinde tapuda 19.903,00 m'2. Mevcut fabrika binası 23/08/1995 sayılı inşaat ruhsatı ile başlamış olup ; 2. bir ilave inşaat ruhsat alınarak binaya ek fabrika binası 17/10/1996 tarih ve 5/7 sayılı inşaat ruhsatı ile yapılmıştır. Tespite konu fabrika idari bina, depo, trafı binası, danışma, fabrika satış mağazası, bahçe duvarı (beton parape: +ek taş duvar+beton duvar) kilitli parke taş ve dekoratif havuz eklentilerinden meydana gelmektedir.

İnşaat Mühendisi Tespitleri:

A- FABRİKA BİNASI:

Mevcut 2552 m'2 + ek 2460 m'2+ilave kat 779 m'2 +sığınak 1230 m'2=7021 m'2 kapalı alandan meydana gelmiş olup; güneydoğudan kuzeybatı uzantısındadır.Betonarme karkas olarak yapılan binanın çatısıçelik konstrüksiyon çatı olup, çatı kaplaması sökülmüştür.

Çelik konstrüksiyon çatının bir kısmı çatı tabiiye betonu üzerine düşürülmüş kullanılmaz vaziyettedir. Güney kısmından kuzey kısmına doğru binanın bulunduğu arsada eğim olmasında dolayı kat farklı meydana gelerek bodrum olarak bir kat fazlalaşmıştır. Bu kat farkından dolayı sığınak alanı meydana gelmiştir. Fakat sığınak olarak kullanılmamaktadır. Fabrikanın tavanı mozaik beton, duvarları tuğla, duvar üzeri sıvası ve boyası tamamlanmıştır. Duvar kısmında bulunanelektrik tesisatı gelişi güzel sökülmüş, duvarların bir kısmı harap şekildedir. Pencere çerçeveleri alüminyum kaplama penceredir. Pencerelerin tamamı kırılmış, çerçeve kısımlarında deforme olmuştur. Giriş ve çıkış kapıları çelik saçtan yapılmış olup boyalıdır. Bir çoğu yerinde bulunmamaktadır. Fabrika binası yaklaşık olarak 15 yıldır kullanılmadığından harap bir şekildedir.

B-İDARİ BİNA:

3 katlı betonarme karkas olarak yapılan idari bina 1551 m'2 kapalı alana sahiptir. Zemin katta muhasebe ve labarotuara ait 5 adet oda, bay ve bayan tuvalet bulunmaktadır. 1. katta ise 5 adet oda, 1 mescit odası, bay ve bayan tuvaleti .santral odası ayrıca WC ve duş mevcuttur. Odalar tamamen deforme olmuş kullanılamaz vaziyettedir. 2. katta ise 5 adet oda, bay ve bayan tuvaletleri bulunmaktadır. Bütün ıslak hacimlerin duvarlarındaki fayanslar bir de batarya lavabo taşı tamamen kırılmış kullanılamaz vaziyettedir. Pencereler pvc olup, ısı camlı pencerelerdir. Kapı doğramalarının bir kısmı ahşap bir kısmı 1. sınıf cam kapıdır. "Cam ve çerçeveler kırık vaziyettedir. Kiremit çatı kaplaması mevcuttur. Ön cephede 4 metre pioline cephe kaplaması da deforme olmuştur.

C-MAKİNA DAİRESİ VE TRAFO BİNASI :

Makina dairesi 300 m'2, trafo binası 162,00 m'2 kapı alandan meydana gelmiştir. Betonarme karkas olarak yapılan binaların çatı örtüsü kiremittir. Döşeme betonu mozaik, duvarları tuğla bölme olup badanası normal kireç badanadır. Hiç bir tesisat bulunmayıp deforme olmuş kullanılamaz vaziyettedir.


D-DANIŞMA VE FABRİKA SATIŞ MAĞAZASI:

Danışma kısmının kapalı alanı 15,00 m'2 fabrika satış mağazasının da 25,00 m'2 kapalı alana sahip olduğu görülmüştür. Her iki binanın da çatı örtüsü kiremitle örtülü olup, camları kırılmış kullanılamaz vaziyettedir.

E-BAHÇE DUVARI VE ÇEVRE DÜZENİ:

Arsa sınırlarını çevreleyen yaklaşık 100 metre uzunluğunda 150 cm yüksekliğinde beton parapet,

140 metre uzunluğunda 150,00 cm yüksekliğinde düz beton duvar,

140 metre uzunluğunda 100 cm yüksekliğinde sıvasız taş duvar, idari binanın ön giriş sahası yaklaşık olarak 1000 m'2 kilitli taş döşemesi idari binanın ön tarafında bulunan yaklaşık 50 m'2 süs havuzu görülmüştür.

İmar Durumu : Belediyeden gelen cevabı yazı dosyasında mevcuttur.

Kıymeti    : 3.997.165,00 TL

KDV Oram    : %18

Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydındaki gibidir.

Satışına karar verilen taşınmazın bulunduğu yerin Karaman Organize Sanayi Bölgesinde olması nedeni ile;

Karaman Organize Sanayi Bölgesi K.15/son mad. gereği,18. maddenin 2. bendi gereği ile Müteşebbis Teşekkülün 11/08/2000 tarihli ve 163 sayılı kararı uyarınca sektör grupları aşağıdaki gibidir.

" 1- Gıda Sanayi, 2- Tütün ve Mamulleri Sanayi, 3- Dokuma ve Giyim Sanayi, 4- Orman Sanayi, 5- Kağıt Sanayi, 6- Basım Sanayi,

7- Deri Mamulleri Sanayi, 8- Lastik Sanayi, 9- Plastik Sanayi,

10- Kimya Sanayi, 11- Petro Kimya Sanayi, 12- Petrol Ürünleri Sanayi, 13- Gübre Sanayi 14- Çimento Sanayi, 15- Pişmiş Kil ve Çimento gereçleri Sanayi, 16- Cam Sanayi, 17- Demir ve Çelik Sanayi,

18- Demir Dışı Metaller Sanayi, 19- Madeni Eşya Sanayi,

20- Elektriksiz Makinalar Sanayi, 21- Tarım Alet ve Makinaları Sanayi,

22-    Meslek Bilim- ölçüm- Kontrol ve Optik Donatımı İmalatı,

23-    Elektrikli Makinalar Sanayi, 24- Elektronik Sanayi,

25- Karayollari Taşıtları İmalat Sanayi, 26- Demiryolları taşıtları imalat Sanayi, 27- Uçak İmalat Sanayi, 28- Yem Sanayi."

Ayrıca Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinin 92. ve 93. maddelerinde bahsedilen faaliyet sınırlamaları mevcuttur. Karaman Organize Sanayi Bölgesinin kuruluş protokolüdosyamızda mevcut olup, ihaleye katılmak isteyen kişilere bir örneği istenildiği takdirde masrafı verilmek koşulu ile ilgililere verilecektir.

İhaleye katılanlar Organize Sanayi Bölgeleri K. ve uygulama yönetmeliğinin tüm hükümlerini peşinen kabul etmiş sayılır, ihaleyekatılacakların Karaman Organize Saniye B. Müd.alacaklari" UYGUNLUK GÖRÜŞÜNE" dair resmi evrakları ibraz etmeleri zorunludur. Söz konusu resmi evrakı ibraz edemeyenler ihaleye katılamayacaklardır.

Yasa gereği katılımcılara geri alım hakkı şerhi kaldırılarak tapu verilmesi durumunda tapu kaydına taşınmazın icra yoluyla satışı dahil 3. kişilere devrinde OSB den uygunluk görüşü alınması zorunludur. Bu durumda eski katılımcının vermiş olduğu taahhütler yeni alıcı tarafından da aynen kabul edilmiş sayılır.

1. Satış Günü : 20/11/2018 günü 14:45 - 14:50 arası


2. Satış Günü : 20/12/2018 günü 14:45 - 14:50 arası 

Satış Yeri : KARAMAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI BİNASI MEZAT SALONU KARAMAN/MERKEZ -


Satış şartları :

1-    ihale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uvap.aov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-    Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin %20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3-    İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ye giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4-    Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-    Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-    Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, Sgtış ilanları ilgililerin bilinen adreslerine tebliğe gönderilmiş olup adreste tebligat yapılamaması veya adreste tebliğ imkansızlığı halindeiş bu satış ilanının İLANEN TEBLİĞ EDİLMİŞ SAYILACAĞI, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2013/840 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

(İİKm.126)

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

*: Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek !' 64'e karşılık gelmektedir.
 


Geri Dön