29 / 04 / 2024

Karaman'ı Mersin'e ve Adana'ya bağlayacak hızlı trenin temeli bu yıl atılacak!

Karaman'ı Mersin'e ve Adana'ya bağlayacak hızlı trenin temeli bu yıl atılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Karaman'daki çeşitli programlara katıldı. Daha sonra Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne geçen Elvan, burada oda üyelerine kentteki yatırımları anlattı...




Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Karaman'daki çeşitli programlara katıldı. Daha sonra Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne geçen Elvan, burada oda üyelerine kentteki yatırımları anlattı. Elvan, Karamanı Konya'ya ve Akdeniz'e bağlayacak olan hızlı tren projesine devam edeceklerini vurgulayarak,  şunları kaydetti:


"Hızlı tren projesinde sadece demiryolu alt yapısı yok. Bu projeyi de süratle tamamlayacağız. Bu yıl Karaman'ı Mersine ve Adana'ya bağlayan yüksek hızlı tren hattı ihale çalışmaları devam ediyor. Kısa süre sonra ihalesine çıkacağız. Bu yaz Karaman'ı Mersin'e ve Adana'ya bağlayan hızlı tren için de kazmayı vuracağız. Bu sadece yolcu taşımacılığı açısından önem arz etmiyor. Aynı zamanda da yük taşımacılığı açısından da büyük önem arz ediyor. Hızlı tren hattı yük taşımacılığı için de kullanılacak. Aynen bölünmüş yollar gibi duble çift tren hattı olacak. Dolayısıyla hem yük amaçlı, hem yolcu amaçlı kullanma imkanımız olacak." 



AA


Geri Dön