28 / 04 / 2024

Karavan pazarının 2032'ye kadar 30 milyar doları geçmesi bekleniyor!

Karavan pazarının 2032'ye kadar 30 milyar doları geçmesi bekleniyor!

Evlerinin konforunda seyahat etmek isteyenler, çözümü tiny house’ların bir diğer alternatifleri olan el yapımı, lüks karavanlarda buluyor.  Ayrıca 20 milyar doları aşan karavan pazarının 2032'ye kadar 30 milyar doları geçmesi bekleniyor...



Evlerinin konforunda seyahat etmek isteyenler, çözümü tiny house’ların bir diğer alternatifleri olan el yapımı, lüks karavanlarda buluyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, TurMobil seyahat tutkunları ve maceracı gezginler için ABD karavan endüstrisinin en önde gelen markaları arasında yer alan Airstream’in Türkiye distribütörlüğünü üstlenerek her birini el işçiliğiyle olacak şekilde toplamda 350 saatte ürettikleri karavanların 3 modelini Eylül'den itibaren Türkiye'ye getireceklerini açıkladı.

Global Market Insight tarafından açıklanan verilere göre 2022 yılında 20 milyar doları geçen karavan pazarının 2032 yılına kadar 30 milyar doları aşması bekleniyor. 

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, karavanlar, tatilcilerin konut konforunda bir deneyim yaşamalarını sağlıyor. Türkiye'deki vatandaşların da seyahatlerini iyileştirmek, Türkiye pazarını karavan endüstrisinin en önemli markalarından biriyle buluşturmak amacıyla düğmeye basan seyahat ve taşımacılık çözümleri sağlayıcısı TurMobil, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) menşeli karavan markası Airstream’in el yapımı karavanlarını Eylül'den itibaren Türkiye’ye getiriyor. 

Karavan pazarının 2032 ye kadar 30 milyar doları geçmesi bekleniyor!

 “Karavanlar el işçiliğiyle 350 saatte üretiliyor”

Yaptığı açıklamada 92 senelik bir geçmişe sahip Airstream’in Türkiye distribütörlüğünü üstlendiklerini dile getiren TurMobil Yönetim Kurulu Başkanı Turan Mutlu, konuya dair önemli açıklamalar yaptı.

TurMobil Yönetim Kurulu Başkanı Turan Mutlu açıklamasında Airstream’ın üretimlerinin diğer karavanlardan çok farklı olduğunu belirterek, bu karavanların en önemli özelliğinin de seri üretim değil, el işçiliği olması olduğunu söyledi. TurMobil Yönetim Kurulu Başkanı Turan Mutlu açıklamasında her bir ikonik karavanın yapımının 350 saat sürüyor ve 3 bin adet perçin kullanıldığını söyledi.

“Karayolu seyahatini kolaylaştırıyor”

Açıklamasında markanın Avrupa’da satışa sunmak amacıyla ürettiği 534, 684 ve 25IB modellerini ülkemize getirerek Ekim'in ortalarından itibaren  Ankara  ve İstanbul’daki showroomlarında sergileyeceklerini kaydeden TurMobil Yönetim Kurulu Başkanı Turan Mutlu, Airstream'in karayolu seyahatini daha konforlu, pratik ve güzel olabileceği fikrinden yola çıkarak başarılı bir marka yarattığını söyledi.

Açıklamasında TurMobil olarak Airstream gibi dünyaca ünlü bir markanın Türkiye distribütörü olmaktan mutluluk ve gurur duyduklarını söyleyen TurMobil Yönetim Kurulu Başkanı Turan Mutlu, Airstream karavanlarının nesilden nesile kullanılabilecek alüminyum gövdeleri, zamanın ötesinde ikonik tasarımlarıyla konforu birleştirerek kusursuz ve sürdürülebilir bir deneyime aracılık ettiğini söyledi.

TurMobil Yönetim Kurulu Başkanı Turan Mutlu, yüksek kalite, zarafet ve işlevselliği bir araya getiren bu karavanlarla seyahat etmenin izole bir tatil deneyimi yaşamak isteyenlerin dışında tiny house’lara alternatif arayanlar için de benzersiz bir yaşam tarzı sunduğunu söyledi.

Turan Mutlu, ev konforunu aratmayan karavanlarda yerleşik bir mutfak, oturma alanı, yatak odası, tuvalet ve banyonun bulunduğunu söyleyerek, modern ve minimalist bir tarzla tasarlanan karavanların tıpkı evdeki gibi eşyaların düzenli bir şekilde saklanmasına olanak tanıdığını da söyledi.

Otel fiyatlarının yüksekliği karavana olan ilgiyi artırdı!

Karavan kamplarına yaz tarifesi! 4 kişilik kampın geceliği ortalama 1000 TL’yi bulacak!

Karavan yapmak mı yaptırmak mı daha hesaplı olur? Karavan yapmak için en uygun araç hangisi?


Geri Dön