28 / 04 / 2024

Otel fiyatlarının yüksekliği karavana olan ilgiyi artırdı!

Otel fiyatlarının yüksekliği karavana olan ilgiyi artırdı!

Türkiye otomobil piyasasının önde gelen online pazar yeri arabamcom’un yaptığı araştırmaya göre, karavan tatili düşünmenin temel nedenleri arasında ilk sırada otellerin pahalı olması yer alıyor.



Son zamanlarda sık sık gündeme gelen karavan tatili tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de son dönemlerde en çok tercih edilen seçenekler arasında yer alıyor. Verilen detaylara göre, önceden yaz tatillerinde oteller tercih edildiği halde tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde daha sakin ve kalabalıktan uzak alternatif arayışına girilmesi o dönemde karavana olan talebi de oldukça artırmıştı. 

Verilen detaylara göre, dünümüzde de otel fiyatlarında ve tatil yörelerindeki ev kiralama ücretlerindeki artış; tatilciler için karavan seçeneğini yine üst sıralara taşıdı. Türkiye otomobil piyasasının önde gelen online pazar yeri arabamcom’un 2 bin 446 kişinin katılımıyla yaptığı araştırması, daha ekonomik olması sebebiyle tatilde konaklama için karavana yönelme eğilimindeki artışı da rakamlarla ortaya koydu.

Otel fiyatlarının yüksekliği karavana olan ilgiyi artırdı!

Karavan ilanlarında artış yaşanıyor


 
Söz konusu araştırmaya göre; arabamcom’da bulunan karavan ilanlarının toplam ilanlar içerisindeki oranı 2022 yılının Ocak ayından, 2023 yılının Temmuz ayına kadar geçen 1.5 senelik sürede aralıklarla da olsa artış eğiliminde. 2023 yılının Ocak ayında karavan ilanlarının toplam ilan içerisindeki oranı yüzde 0,18 olurken, söz konusu bu oran bu yılın Temmuz ayında yüzde 0.37 şeklinde gerçekleşti. arabamcom’un araştırmasındaki ‘Karavan tatili düşünmenin temel nedeni’ sorusunun yanıtlarında ‘Otellerin pahalı olması’ seçeneği yüzde 36 oranıyla 1. sırada bulunurken, ‘doğa ile iç içe olmak’ yüzde 34 oranıyla 2., özgürlük duygusu yüzde 29 ile 3. sırada yer aldı. 

 

En çok gidilmek istenen destinasyon Ege kıyıları 

 
Ayrıca söz konusu anketi yanıtlayanların yüzde 19’luk kısmı ilkbaharda karavan tatili yapmayı tercih ederken yüzde 61.1’lik kısmı yaz, yüzde 17’lik kısmı sonbahar ve yüzde 3’lük kısmı da kış yanıtını verdi. ‘Karavan konforu için olmazsa olmaz dediğiniz şey nedir?’ sorusuna katılımcıların yüzde 44.1’lik kısmı duş, tuvalet ve yatak gibi temel ihtiyaçları  koyarken, mutfak yanıtını verenlerin oranı yüzde 19.2, yüksek tavanlı karavan olmasını isteyenlerin oranı yüzde 13.8, izolasyon arayanların oranı yüzde 12.1 şekklinde oldu.

Ayrıca “Karavanla en çok gitmek istediğiniz destinasyon neresi?’ sorusuna cevap veren katılımcıların yarıdan fazlası (Yüzde 53) Ege kıyılarını tercih etti. Akdeniz yüzde 23 ile 2., Karadeniz yüzde 15 ile 3. sırada yer aldı.


Geri Dön