02 / 05 / 2024

Karavana talep bir senede 3'e katlandı!

Karavana talep bir senede 3'e katlandı!

Yaz tatili dönemine denk gelen 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin de etkileriyle bu yıl karavana olan talep geçen seneye göre üç kat artış gösterdi.



Anadolu Ajansı muhabirine konuyla ilgili bilgi veren Karavan İmalatçıları ve Tedarikçileri Derneği (KAİTED) Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Köksal, son dönemlerde artışa geçen karavan talebini karşılamak amacıyla Türkiye'de çok sayıda üretici firma bulunduğunu dile getirdi.

Yaptığı açıklamada bu şirketlerin karavanların tasarımı, imalatı ve montajı konusunda uzman olduğunu kaydeden Karavan İmalatçıları ve Tedarikçileri Derneği (KAİTED) Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Köksal, şirketlerin genel olarak karavanları özelleştirilebildiğini ve kullanıcının ihtiyaçlarına göre tasarlanmış şekilde üretebildiklerini kaydetti.

Karavana talep bir senede 3 e katlandı!

Karavan İmalatçıları ve Tedarikçileri Derneği (KAİTED) Yönetim Kurulu Başkanı Köksal, "Bu sene karavan sektörüne talep geçtiğimiz seneye göre yüzde 300 artış gösterdi." diye konuştu.

"Tüketiciler merpen altı üretilen karavana dikkat etmeli"

Karavan İmalatçıları ve Tedarikçileri Derneği (KAİTED) Yönetim Kurulu Başkanı Köksal açıklamasında Türkiye'de karavan üretiminin genel olarak müşterinin istekleri doğrultusunda özelleştiğini, farklı boyutlarda ve özelliklerde karavanların sunulduğuna değinerek, özellikle son dönemlerde artan trend çerçevesinde, tüketicilerin karavan seçerken, firmaların güvenirliğini araştırması gerektiğine değindi.

Yapığı açıklamada kayıt dışı merpen altı karavan üretiminin, genel olarak standartlara ve düzenlemelere uymayan, güvenlik ve kalite açısından sorunlu üretim olduğunu kaydeden Serkan Köksal, şöyle konuştu: "Bu tür üretimler genel olarak yasal düzenlemeleri ve standardizasyon süreçlerini ihlal eder ve kullanıcılara yönelik potansiyel riskler de taşıyabilir. Merpen altı karavan üretimi, kaynakların ve yeteneklerin sınırlı olduğu hallerde ya da düşük maliyetli alternatifler arayan kişiler tarafından tercih edilebilir. Fakat, böyle üretimlerde güvenlik, kalite, yapısal dayanıklılık ve diğer standartlara uyum konusunda ciddi endişeler de olabilir. Karavan üretimlerinde standartlar, güvenlik önlemleri, yapısal dayanıklılık, elektrik ve gaz tesisatı, yangın güvenliği, iç mekan düzenlemesi, enerji verimliliği ve diğer unsurları kapsar. Yasal şekilde tanınan ve uygun standartlara uyan karavan üreticileri, kaliteli ve güvenli ürünler sunarak müşteri memnuniyetini ve güvenini sağlar. Bu nedenle güvenlik ve kalite açısından risklerden kaçınmak ve yasal standartlara uygun bir karavana sahip olmak için lisanslı ve tanınmış bir karavan üreticisinden karavan satın almak da oldukça önemlidir. Tüketiciler merpen altı üretilen karavanlara dikkat etmeli."


Geri Dön