29 / 04 / 2024

18 ildeki konut fiyatları 3'e katlandı! En çok artış gösteren iller hangileri?

18 ildeki konut fiyatları 3'e katlandı! En çok artış gösteren iller hangileri?

Türkiye’de son bir senede gayrimenkul fiyatları hızla arttı. 2021 – 2022 döneminde fiyatlardaki ortalama artış şehirlere göre yüzde 113 ile 290 arasında değişti. Bu hızlı artışta öne çıkan 18 şehirde fiyatların 3’e katlanması  dikkatleri çekti. 



Son bir senedir Türkiye'nin gündeminde gayrimenkul piyasasında esen sert rüzgarlar yer alıyor. Türkiye’nin 81 şehrinde bir senede gayrimenkul fiyatlarındaki hızlı artış, fiyatların son 10 senelik dönemde görülmeyen artış ve seviyelere gelmesine neden oldu.

18 ildeki konut fiyatları 3 e katlandı! En çok artış gösteren iller hangileri? 

Mülk takip sistemi İmpomes’in satış fiyatları ortalamasına göre yaptığı hesaplamalar, şehirlere göre değişiklik göstermekle beraber fiyatlardaki yükselişin yüzde 113 ile yüzde 290 arasında olduğunu ortaya koydu. Hatta Türkiye’nin 18 şehrinde fiyatlar üçe katlandı. 

Sonuçlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan İmpomes Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Müberra Oflaz, inşaat maliyetlerinde yaşanan yükseliş, konut üretiminin az olması gibi sebeplerle esen gayrimenkul rüzgarından küçük-büyük demeden her şehrin nasibini aldığına fakat yabancı yatırımcı, tersine göç ve mülteci akını gibi farklı sebeplerle kimi şehirlerdeki hareketin daha çarpıcı olduğuna dikkat çekti. 

İşte İmpomes Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Müberra Oflaz'ın konuyla ilgili o açıklamaları...


Geri Dön