14 / 05 / 2024

18 ildeki konut fiyatları 3'e katlandı! En çok artış gösteren iller hangileri?

18 ildeki konut fiyatları 3'e katlandı! En çok artış gösteren iller hangileri?

Türkiye’de son bir senede gayrimenkul fiyatları hızla arttı. 2021 – 2022 döneminde fiyatlardaki ortalama artış şehirlere göre yüzde 113 ile 290 arasında değişti. Bu hızlı artışta öne çıkan 18 şehirde fiyatların 3’e katlanması  dikkatleri çekti. 



Müberra Oflaz, yabancı yatırımcı hareketinin bazı şehirlerde kendisini daha fazla hissettirdiğine ancak bu açıdan bazı şehirlerde ezber bozan bir hareket olduğuna vurgu yaptı. "İstanbul, Antalya, Mersin, Yalova gibi şehirlerin Ruslar ve Araplar başta olmak üzere yabancılar için öncelikli yatırım alanları olduğu zaten bilinmekteydi. Ama örneğin Niğde’de yüzde 240’a varan artışta Katar ve Filistinlilerin gayrimenkul talebinin etkili olduğunu yerel kaynaklardan teyit ettik" açıklamasında bulunan Oflaz, arsa ve tarlalara da talip olduklarının altını çizdi. 

18 ildeki konut fiyatları 3 e katlandı! En çok artış gösteren iller hangileri? 

Artışları yalnızca yabancılara bağlamadıklarını da vurgulayan Müberra Oflaz, "Zaten enflasyon, konut azlığı gibi nedenlerle var olan bir yükseliş sözkonusu. Buna ilave olarak yabancılardan bir talep eklenince, yükseliş daha da hızlanıyor" açıklamasında bulundu. 

Alan olarak küçük sayılan şehirlerdeki sürpriz sayılacak hareketlerden birinin de Düzce ve Sakarya'da kaydedildiğini belirten İmpomes Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Müberra Oflaz, "Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar gibi ülkelerden gelen muhafazakar yatırımcılar, müstakil, doğaya dönük yerlerin arayışındalar" diye konuştu ve bu sebeple denize sahip olan Düzce ile gölü bulunan Sakarya'nın dikkat çektiğini dile getirdi. "Yine bu şehirler, pandemi zamanı büyük kentlerden bunalarak kaçanların da gözdesi durumundalar" diyen Oflaz, göçten etkilenen şehirler olduğunu da aktardı. 

18 ildeki konut fiyatları 3 e katlandı! En çok artış gösteren iller hangileri?

İmpomes Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Müberra Oflaz, önceki sene fiyatların yüzde 4 düştüğü Hakkari’nin büyük bir atılım göstererek yüzde 290  yükseliş sergilediğini vurguladı. "Mülteci akını, büyükşehirlerden tersine göç hareketinin bu şehirde etkili olduğunu söyleyebiliriz" şeklinde konuşan Müberra Oflaz, İmpomes aboneleri için gayrimenkullerinin değerini etkileyebilecek her türlü eğilimi analiz ettikleriniin altını çizdi. 

KONUTLARIN METREKARE FİYATLARI ÜZERİNDEN İL İL 2021-2022 FİYAT YÜKSELİŞİ 

ŞEHİR     2021-2022 DÖNEMİ FİYAT ARTIŞI (YÜZDE)

Adana         230
Ankara        201
Antalya    264
Balıkesir    214
Bursa        211
Çanakkale    230
Düzce        204
Hakkari    290
İstanbul    259
Kocaeli    231
Konya        205
Mersin        264
Niğde        240
Sakarya    206
Samsun    206
Şanlıurfa    215
Trabzon    212
Yalova        209

TOKİ sosyal konut kampanyasında 17 ilde ilk temeller atılıyor! İşte il il proje görselleri!

Küresel konut krizi kapıda! Konut fiyatları ne olacak? Ev alacakları da ev sahiplerini de ilgilendiriyor!

Eşi vefat eden kadınlara ev yardımına nasıl başvurulur? 300 bin TL konut desteği hangi illerde verilecek? Hemen göz atın

Geri Dön