02 / 05 / 2024

Karayolları projeleri 2014'te hızlanacak!

Karayolları projeleri 2014'te hızlanacak!

AA muhabirinin 2014 Yılı Yatırım Programından yaptığı derlemeye göre, Karayollarında 1970'li yılların yatırım programlarında yer alan ancak çeşitli sorunlar nedeniyle yapımı halen devam eden bazı karayollarının bu yıl hizmete geçmesi öngörülüyor...



AA muhabirinin 2014 Yılı Yatırım Programından yaptığı derlemeye göre, bu yıl karayollarında yeni birçok proje gerçekleştirileceği gibi önceki yatırım programlarında yer alan ve yapımı devam eden önemli projeler de tamamlanacak.


Yapımı 1974 yılından bu yana süren Antalya'daki Elmalı ayrımı-Finike yolu, 1979 yılından beri devam eden Muğla-Antalya arasındaki Kalkan-Fethiye yolu, 1986 yılından beri inşası süren Ankara'daki Elmadağ-Kırıkkale ayrımı-Kalecik yolunun bu yıl hizmete girmesi bekleniyor.


Çalışmaları 1990'lı yıllardan itibaren başlayan Antalya-Alanya yolu, Konya-Isparta arasındaki Akşehir-(Yalvaç-Şarkikaragaç ayrımı) yolu, Sakarya-Bilecik arasındaki Bozüyük-Bilecik-Mekece-Adapazarı yolu, Sakarya'daki Mekece-Adapazarı yolu ile Zonguldak'taki Dorukhan Tünelinin de bu yıl trafiğe açılması planlanıyor.


Karayolları Genel Müdürlüğünün, yapımına 2006 yılında başlayan Tekirdağ-İstanbul arasındaki Kınalı ayrımı-Çorlu yolu, Diyarbakır'daki Ergani yolu ve Şanlıurfa şehir geçişini, ayrıca 1977 yılında yapımına başlanan Artvin'deki Hopa-Kemalpaşa-Sarp (Hopa geçişi dahil), 1983 yılında inşasına başlanan Rize-Artvin arasında yer alan Çayeli-Ardeşen-Hopa, Trabzon-Rize arasındaki Araklı-İyidere ve 1987 yılında yapımı başlatılan Çarşıbaşı-Trabzon-Araklı yollarının bu yıl devreye girmesi öngörülüyor.


AA


Geri Dön