29 / 04 / 2024

Kardemir'in temelinin atılışının 77. yıl dönümü!

Kardemir'in temelinin atılışının 77. yıl dönümü!

KARDEMİR'in temellerinin atılması ve Karabük'ün kuruluşunun 77. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende, Türk Hava Kuvvetleri'nin F - 16 gösteri ekibi Solo Türk, gösteri uçuşu yaptı.



Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları'nın (KARDEMİR) temellerinin atılması ve Karabük'ün kuruluşunun 77. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.


Yenişehir Atatürk Anıtı'ndaki tören, İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşu ile başladı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile devam eden törende yerel sanatçılar tarafından konser verildi.


Konserin ardından anıt alanı üzerinde Türk Hava Kuvvetleri'nin F-16 gösteri ekibi Solo Türk, gösteri uçuşu yaptı.


Yaklaşık 20 dakika süren gösteriyi Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ve diğer protokol üyeleri de izledi.


KARDEMİR Genel Müdürü Fadıl Demirel, burada yaptığı konuşmada, fabrikanın ve şehrin kuruluşunu kutlamaktan gurur duyduğunu söyledi.


Fabrikanın 77 yıllık ömründe yılda 550 bin ton üretimlerden şimdi 3 milyonlara ulaşmanın sevincini Karabüklülerle paylaştıklarını anlatan Demirel, "Geçtiğimiz yıl içerisinde yeni yapmış olduğumuz 4-5 fabrikayı daha devreye aldık. Toplam miktarı yaklaşık olarak 900 milyon dolar. Kendimiz pek fazla işçi alamadık ama 95 firma üzerinden yaklaşık olarak 2 bin 500 civarında personel alınmasını sağladık. Dolayısıyla bu dönem içerisinde yapmış olduğumuz bu büyüme ve gelişme, yöremize ciddi bir ekonomik hacim kazandırmıştır. Fabrikamızı sadece fiziksel olarak büyütmek geliştirmek değil, fabrikamızda çağdaş yönetim tekniklerinin her türlüsünü de uygulayacak bir alt yapıyı kurmak da bu dönemde görevimiz olmuştur" diye konuştu.


Otomotiv sektörünün çeliklerini üretebileceklerini vurgulayan Demirel, "Burada rulman fabrikalarının çeliği üretilecek, burada ön germeli beton fabrikalarının çeliği, otomobil lastik fabrikalarının çeliği ve el aletlerinin çeliği üretilecek. Bu da 1.5 yıl içerisinde faaliyete girecek. Yine 150 milyon dolarlık. Türkiye’de bu zamana kadar yapılmamış olan demir çelik ürünü olarak raylı sistemlerde kullanılan vagon ve tekeri üretilecek" dedi.


Karabük Valisi Orhan Alimoğlu ise konuşmasında küçük bir köyden fabrika sayesinde Karabük diye bir kentin doğduğunu ve şimdi sanayisi, üniversitesi, sporu ve turizmiyle Türkiye’de önde gelen illerden birisi olduğunu kaydetti.


AA


Geri Dön