04 / 05 / 2024

Kardeşler Galvaniz, Afrika pazarına yöneliyor!

Kardeşler Galvaniz, Afrika pazarına yöneliyor!

Çelik servis merkezi ve antrepo hizmetleri veren Kardeşler Galvaniz, gelecek yıl Afrika'da faaliyete geçirmeyi planladığı Uzun Mamul Çelik Haddehanesi ve Çelik Servis Merkezi ile Afrika pazarına açılacak...



Çelik servis merkezi ve antrepo hizmetleri veren Kardeşler Galvaniz, gelecek yıl Afrika'da faaliyete geçirmeyi planladığı Uzun Mamul Çelik Haddehanesi ve Çelik Servis Merkezi ile Afrika pazarına açılacak. Tesislerinin makine ve teçhizat üretiminin hızla devam ettiğini belirten Kardeşler Galvaniz Genel Müdürü Murat Kırkan, "Geçen yıl yüzde 20 oranında bir büyüme yakaladık. Bu yıl yatırım karan aldığımız için 2013 büyüme hedeflerimizi yüzde 15 olarak belirledik" dedi.
Soba imalatı ile 1950'li yılların sonunda başlayan ticari faaliyetierine 70'li yıllarda Perşembe Pazan piyasasında sac ticaretiyle devam eden, 80'li yılların ortalarından itibaren ise sac ithalatına yönelen Kardeşler Galvaniz, yeni tesisiyle Afrika pazarına yönelecek. Gebze'deki 7 bin 500 metrekare kapalı alana sahip tesislerinde hem çelik servis merkezi hem de antrepo hizmederi verdiklerini belirten Kardeşler Galvaniz Genel Müdürü Murat Kırkan, 2008 yüında yaşanan krizle birlikte sektörün renginin değiştiğini ve Türkiye'nin bu tarihten itibaren yassı mamulde ihracatçı konumuna geçtiğini belirterek, "Sektörde yeni fabrikaların kurulması bizim gibi ithalatçı ve çelik servis merkezi pozisyonundaki firmaların pazardaki paylarını azalttı.
Kriz öncesi dönemde piyasanın yassı mamul ihtiyacının yandan daha fazla olan önemli bir kısmı ithalat ile karşılanırken, günümüzde başta Erdemir ve İsdemir olmak üzere yurtiçindeki diğer fabrikalann yaptığı yatınmlarla ithalatın toplam tüketim içindeki payı geriliyor. Şüphesiz bu oran önümüzdeki dönemde daha da düşecektir" dedi.
100 kişi istihdam edilecek Böyle bir dönemde ihracata yönelerek yurtdışı pazarda neler yapabileceklerini görme şansı yakaladıklarını dile getiren Kırkan, Afrika'da kurulacak tesis için Batı ve Kuzey Afrika ülkelerinin önemli bir pazar olacağını dile getirdi. Kırkan, "Uzun Mamul Çelik Haddehanesi ve Çelik Servis Kardeşler Galvaniz Genel Müdürü Murat Kırkan, "Geçen yıl yüzde 20 oranında bir büyüme yakaladık. Bu yıl yatırım kararı aldığımız için 2013 büyüme hedeflerimizi yüzde 15 olarak belirledik" dedi.
Merkezi adı altında kurulacak tesisimizin makine ve teçhizatının üretimi tüm hızıyla devam ediyor. 2014 yılının ilk yansında birinci aşamasım tamamlamış olacağız. Tesisimiz tamamlandığında yaklaşık 100 kişüik bir istihdam yaratmış olacağız. Hem ilgili ülke hükümetinin verdiği teşvikler hem de bu ülkedeki enerji maliyetlerinin Türkiye'ye göre çok düşük olması nedeniyle bu bölgeyi tercih ettik" açıklamasını yaptı.
Yurtiçinde ağırlıklı olarak aydınlatma, otoban korkuluktan, çöp konteynerleri, boru ve profil üreticileri, daldırma galvaniz kaplayıcılar, tarım ve el aletleri ile karoser üreticilerine hizmet verdiklerini kaydeden Kırkan, 2006 yılında 2.5 milyon dolar yatınmla Azerbaycan'da hayata geçirdikleri tesislerinde ise inşaat sektörüne yönelik 17 çeşit alçıpan profil ürettiklerini ifade etti. Murat Kırkan, İran ve Rusya'dan yapılan ithalatla rekabet eden tesislerinin aylık 500 ton üretim kapasitesine sahip olduğunu kaydetti.

Dünya Bölge

Geri Dön