27 / 04 / 2024

Karısına 'neden erkek doğurmadın' demek psikolojik şiddet sayılacak! Yargıtay boşanma sebebi olarak belirledi!

Karısına 'neden erkek doğurmadın' demek psikolojik şiddet sayılacak! Yargıtay boşanma sebebi olarak belirledi!

Yargıtay boşanma davasında çarpıcı bir karar aldı. Yargıtay Hukuk Dairesi ‘’neden erkek çocuk doğurmadın?’’ diye eşini hor gören erkek eşi kusurlu buldu. İşte kararla ilgili tüm detaylar…



Yargıtay 2. Hukuk Dairesi boşanmak için talepte bulunan çiftleri ilgilendiren yeni bir karar aldı. Verilen bilgiye göre geçimsizlik yaşayan evli çift 20 yıl süren evliliklerine sonlandırmak adına mahkemeye başvurdu. Karşılıklı boşanma davası açan çift için çarpıcı bir karar alındı. Neden erkek çocuk doğramadın diye eşine baskı yapan erkek eş ağır kusurlu olarak değerlendirildi.

 Karısına neden erkek doğurmadın demek psikolojik şiddet sayılacak! Yargıtay boşanma sebebi olarak belirledi!

Psikolojik şiddette bulunan ağır kusurlu sayılacak

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi boşanma talebiyle başvuru yapan bir çift için ilginç bir karara imza attı. 20 yıl boyunca evliliklerine sürdüren çift için karşılıklı boşanma davası açılmıştı. Davacı erkek eşinin evde üzerine düşen kadını görevlerini yapmadığını ve çocuklarıyla ilgilenmediğini ayrıca kendi ile ilgili tehditlerde bulunduğunu belirtti. Kadının yemek veya temizlik yapmadığını sürekli olarak elinde telefonla gezdiğine bu sebeple çocukların velayetlerinin kendisine verilmesini talep etti. Karşı davalı kadın ise kocasının hiç eve gelmediğini. Geçici işlerde çalıştığını ve eve bakamadığını iddia etti. Kadın kocasından sürekli olarak psikolojik şiddet gördüğünü ve erkek çocuk doğramadığı için eşi tarafından hoş göründüğünü söyledi. Kadın kanun gereği aylık her çocuk için biner lira nafaka 100.000 TL maddi yardım ayrıca 150.000 TL manevi tazminat istedi.


Geri Dön