14 / 05 / 2024

Karsan BMW bataryasına sahip Avrupa’nın en büyük elektrikli midibüs filosunu teslim etti

Karsan BMW bataryasına sahip Avrupa’nın en büyük elektrikli midibüs filosunu teslim etti

Karsan, yüksek teknolojili mobilite çözümlerini ihracat pazarlarına sunmaya devam ediyor. Yurt dışı atağını 2022’de de sürdüren elektrikli mobilitenin öncüsü Karsan, e-ATAK modeli ile Avrupa’nın en büyük elektrikli midibüs filosunun satışına imzasını attı.



Karsan’ın, yüzde 50 ortağı olduğu ve Fransa, Lüksemburg, Belçika ve İsviçre’de Karsan markasının satış ve servis networkünü yöneten HCI aracılığı ile hayata geçirilen proje kapsamında e-ATAK’lar düzenlenen bir etkinlikle teslim edildi. Karsan, 76 adet aracın teslimatını tamamlarken, kalan araçları da temmuz sonuna kadar teslim etmeyi planlıyor.

Satışların büyük bir kısmı şehrin elektrikli dönüşümüne öncülük eden operatörlerden Sales Lentz ve Emile Weber’e gerçekleştirildi.

Karsan’ın Lüksemburg şehrine bu proje ile birlikte girişi, aynı zamanda Türkiye’nin ve Karsan’ın tek seferde yaptığı en büyük adetli elektrikli otobüs ihracatı ve teslim ettiği en büyük elektrikli otobüs filosu oldu.

Karbon salımını sıfırlamak üzere çevreci adımlara hız veren Lüksemburg’da otobüs filosunun da elektrikliye dönüşümünde en büyük pay sahiplerinden biri de bu sayede Karsan oluyor.

 


Geri Dön