14 / 05 / 2024

Karsan BMW bataryasına sahip Avrupa’nın en büyük elektrikli midibüs filosunu teslim etti

Karsan BMW bataryasına sahip Avrupa’nın en büyük elektrikli midibüs filosunu teslim etti

Karsan, yüksek teknolojili mobilite çözümlerini ihracat pazarlarına sunmaya devam ediyor. Yurt dışı atağını 2022’de de sürdüren elektrikli mobilitenin öncüsü Karsan, e-ATAK modeli ile Avrupa’nın en büyük elektrikli midibüs filosunun satışına imzasını attı.



e-ATAK, AVRUPA'NIN EN BÜYÜK FİLOSU OLDU

Okan Baş, pazar verilerine ilişkin de bilgi verdi. Pazar verilerine göre (Chatrou, 2021), 2021 yılında 8-15 ton arası elektrikli midibüs sınıfında yüzde 30’luk payla Avrupa segment lideri olan Karsan e-Atak'ın, şimdi de Lüksemburg'u fethettiğini söyledi.

Lüksemburg’da 2012-2021 arasında 8 ton üstü toplam 161 adet elektrikli otobüsün tescil edildiğini aktaran Baş, ülkede hizmet verecek 89 adetlik Karsan e-ATAK filosunun da sadece Lüksemburg’un değil, Avrupa’nın da en büyük elektrikli midibüs filosu olduğunu vurguladı.

Baş, 89 adetlik Karsan e-ATAK satışı ile birlikte Lüksemburg pazarının toplu ulaşımda genişlerken, Karsan'ın da bu pazardan ciddi bir pay sahibi olacağını dile getirdi.

Karsan'ın gelecek dönemde de Lüksemburg’daki otobüslerin elektriklenme sürecini hızlandırmaya devam edeceğini ifade eden Baş, teknolojiyi müşterilerin ihtiyaçları doğrultusunda en iyi şekilde entegre ettiklerini söyledi.


Geri Dön