05 / 05 / 2024

Karşıyaka Çöp Tesisi projesi 2015 'e ertelendi!

Karşıyaka Çöp Tesisi projesi 2015 'e ertelendi!

Büyükşehir Belediyesi'nin 2 milyar 985 milyon TL olarak kabul edilen 2014 mali yılı bütçesinde çöp depolama ve bertaraf tesisi için sadece 22 milyon TL ayırması, tesisin yapımının 2014 yılı içinde gerçekleştirilmek istenmediği şeklinde yorumlara neden old




Karşıyaka'ya kurmak istediği çöp bertaraf tesisi konusunda başta Karşıyaka Belediyesi ve AK Parti olmak üzere birçok kesimden tepki çeken  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nden projeyi bir süre erteleme yönünde sinyal geldi. Büyükşehir Belediyesi'nin 2 milyar 985 milyon TL olarak kabul edilen 2014 mali yılı bütçesinde çöp depolama ve bertaraf tesisi için sadece 22 milyon TL ayrılması, tesisin yapımının 2014 yılı içinde gerçekleştirilmek istenmediği şeklinde yorumlara neden oldu. 


"Milyarlık bütçe gerektirir"

Tesisin milyarlık bir bütçeyle yapılabileceğini ifade eden Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar, 2014'te ayrılan 22 milyon liralık bütçeyle ancak projelendirmenin yapılabileceğini söyledi. Çakar, "Aziz Kocaoğlu bu işi 2014'te çözmeye niyetinin olmadığını gösterdi" dedi.

Nerede yapılacağı sürekli tartışılan İzmir'in yeni çöp depolama tesisi için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2014 mali yılı bütçesinde 22 milyon lira ayrılması kafaları karıştırdı. Büyükşehir Belediye Meclisi'nin AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar, milyarlık bütçe gerektiren projeye bütçeden 22 milyon lira kaynak aktarılmasını "Aziz Kocaoğlu bu sorunu 2014'te çözmek niyetinde olmadığını gösterdi" sözleriyle yorumladı. Çakar, "Ayrılan bu para ancak projelendirme safhasında yapılacak masrafları karşılar. Bu iş milyarlık bir bütçe gerektirir. Mevcut bütçe ile kaynak aktarma da yapılsa karşılamaz. 2014 yılı için ayrılan 22 milyon lirayla ancak projelendirme masrafları karşılanabilir. Aziz Kocaoğlu bu sorunu 2014'te çözmek niyetinde olmadığını gösterdi. Kabul edilemeyecek yerleri göstererek 'Yapmak istedim ama engellediler' diye propaganda yapacak. Kuzeyde, güneyde ve merkezde üç farklı alan tespit edilip tesisler bir an önce yapılmadır" diye konuştu.


Yeni Asır


Geri Dön