29 / 04 / 2024

Karşıyaka İnönü ve Cumhuriyet mahallelerinin yenilenme planı Büyükşehir'de!

Karşıyaka İnönü ve Cumhuriyet mahallelerinin yenilenme planı Büyükşehir'de!

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak İnönü ve Cumhuriyet mahallelerini de kapsayan kentsel yenileme projesi hakkında da vatandaşları bilgilendirdi. Durak: " Proje için gerekli olan jeolojik etüt çalışmaları sürüyor" dedi




Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak mahallelerde düzenlediği "Akşam Çayı" toplantılarını yeniden başlattı. Ramazan ayının başlaması nedeniyle ara verilen toplantıları İnönü ve Cumhuriyet Mahallesi'nde vatandaşlarla buluşarak başlatan Durak, sorunları dinledi, sorulan cevapladı. 


Mahalle muhtarları, o bölgedeki meclis üyeleri ve belediye bürokratlarının da katıldığı toplantıda, "Sizleri dinlemek için buradayız" diyen Başkan Durak, her iki mahalleyi de kapsayan kentsel yenileme projesi hakkında da vatandaşları bilgilendirdi. 


Bölgede kent yenileme planlarının Karşıyaka Belediyesi tarafından hazırlanıp Büyük şehir Belediyesi'ne gönderildiğini belirten Başkan Durak, "Proje için gerekli olan jeolojik etüt çalışmaları sürüyor. Yasal işlemler tamamlandıktan sonra bu bölge çarpık yapılaşmadan kurtulacak, daha geniş yollar, daha çok yeşil alan olacak. Biraz daha sabredin, bu arada kaçak inşaat sakın yapmayın" diye uyardı. 


Başkan Durak, Karşıyaka Belediyesi sorumluluğuna girmeyen birçok talebin de olduğunu belirterek, ilgili kurumlarla görüşerek sorunu çözmeye çalışacaklarını belirtti. Cumhuriyet Mahallesi'nde üstü kapalı hale getirdikleri pazaryerinin zemin katındaki işyerlerinin kiraya çıkarıldığını belirten Başkan Durak, bölgedeki esnafların geç kalmadan talep etmesini istedi. Durak, ayrıca eski taş ocağı içinde suni çim sahası ve çay bahçesi bulunan geniş bir çalışmayı tamamlamak üzere olduklarını da hatırlatarak, yakında bu tesisleri hayata geçireceklerini söyledi. 

Başkan Durak bir ay içerisinde çeşitli mahallelerde 21 ayn "Akşam çayı" programı hazırladıklarını belirterek, "Mesai sonrası vatandaşlarımızla bir araya gelip sohbet ediyoruz. Sorunları dinleyip bazılarına hemen müdahale ediyoruz. Talep oldukça bu toplantılarımızı sürdüreceğiz" dedi. 


Haber Express


Geri Dön