30 / 04 / 2024

Karşıyaka Tramvay Hattı'nın inşaatı başladı!

Karşıyaka Tramvay Hattı'nın inşaatı başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Konak ve Karşıyaka tramvay projelerinde atölye, depo inşaatları ve hat üzerindeki altyapı deplase çalışmaları başladı. Proje, ihale şartnamesine göre 2017 yılı yaz aylarında tamamlanacak.




İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Temmuz 2014'te yüklenici firma Gülermak A.Ş.'ye yer teslimi yapılarak çalışmaları başlattığı Konak ve Karşıyaka tramvayında son pürüzler de giderilerek inşaat aşamasına gelindi.  İZBAN Çiğli Depo Tesisleri yanında tramvayın atölye ve depolarının yapımına başlandı. Tramvayın son durağı olacak bu bölgeye şartnameye göre yapılan raylar ve traverslerin bir bölümü getirildi. Dudayev Bulvarı üzerinde zemine yakın olan, travers ve rayların etkileyebileceği altyapının deplase çalışmaları da başlatıldı.

 

Alaybey-Karşıyaka-Mavişehir arasındaki 9.7 kilometrelik güzergah üzerinde 15 durak ve 17 araçlı olarak planlanan tramvay hattı, gidiş-geliş şeklinde çift hat olarak çalışacak. Karşıyaka tramvayı, Alaybey’den başlayıp sahil tarafından Bostanlı İskelesi’ne, oradan da İsmail Sivri Sokak, Şehit Cengiz Topel Caddesi, Selçuk Yaşar Sokak ve Cahar Dudayev Bulvarı’nı takip ederek İZBAN Çiğli Depo tesisleri yanında Mavişehir Banliyö İstasyonu’na gelecek. Proje, ihale şartnamesine göre 2017 yılı yaz aylarında tamamlanacak.

 

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com




Geri Dön