08 / 05 / 2024

Karşıyaka Tramvay Hattı

Karşıyaka Tramvay Hattı

Karşıyakalıların heyecanla beklediği tramvay projesi tamamlandığında, ilçedeki trafik yoğunluğu azalacak ve toplu ulaşıma konfor gelecek. Bir seferde tek yönde yaklaşık 6 otobüs ya da 95 binek aracın yerine, tek tramvay aracı ile 285 yolcu taşınabilecek.

Karşıyaka Tramvayı'nın yeni güzergahı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda raylı sistemi yaygınlaştırmak amacıyla, kentin iki yakasında tramvay dönemini başlatıyor. Yapım çalışmalarının sürdüğü Karşıyaka hattının ray döşeme çalışmaları sürüyor.

İzmir tramvay güzergahı değişti!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Konak ve Karşıyaka Tramvayı Projeleri’nin yapımı yılan hikayesine döndü. Gelen tepkiler nedeniyle defalarca güzergah değişikliğine giden Başkan Aziz Kocaoğlu, son olarak hattı yeniden Sahil Bulvarı’na aldı

Konak ve Karşıyaka tramvaylarının rayları döşeniyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent ulaşımına yeni bir ivme kazandıracak en önemli yatırımlarından Konak ve Karşıyaka tramvaylarında ray döşeme aşamasına geldi. 377 milyon liralık dev projede ilk ray Cumartesi günü Mavişehir’de döşenecek.

Karşıyaka Tramvay Hattı'nın inşaatı başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Konak ve Karşıyaka tramvay projelerinde atölye, depo inşaatları ve hat üzerindeki altyapı deplase çalışmaları başladı. Proje, ihale şartnamesine göre 2017 yılı yaz aylarında tamamlanacak.

Eminönü, Alibeyköy tramvay hattı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Eyüpsultan ilçesi, Eminönü, Alibeyköy tramvay hattı projesine ilişkin (Revizyon Nazım İmar Planı Eyüp Kısmı) 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 18.12.2021 tasdik tarihli Revizyon Nazım ve Uygulama plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Çiğli Tramvay Hattı'nın temeli atıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka-Çiğli arasında hizmet sunacak 11 kilometrelik Çiğli Tramvayı'nın temel atma töreni bugün gerçekleşti. 

Kayaşehir - Olimpiyat Parkı Tramvay Hattı imar planı askıda!

Başakşehir İlçesi, Kayaşehir - Olimpiyat Parkı Tramvay Hattı Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 22.07.2016 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Seyitnizam-Zeytinburnu tramvay hattının yer altına alınmasına ilişkin imar planı askıda!

Zeytinburnu İlçesi, Kabataş - Bağcılar Tramvay Hattı Seyitnizam ve Zeytinburnu İstasyonları Arasındaki Kısmın Yer Altına Alınmasına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıya çıkarıldı..

Fransız kamu şirketlerine "tramvay hattı" tepkisi!

Fransız kamu şirketlerinin, Kudüs ile İsrail'in yasa dışı yerleşim birimlerini birbirine bağlayacak tramvay hattının inşaatını üstlenmeleri tepkiyle karşılandı.

İzmir'de emlak fiyatları raylı sistemle uçtu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Nisan 2017'de hizmete sunulan Karşıyaka tramvay hattı ve 16 Şubat 2018'de devreye alınan Konak tramvay hattı gayrimenkul fiyatlarını uçurdu.

Konak ve Karşıyaka tramvayında süre doldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent ulaşımına yeni bir soluk kazandıracak önemli projeleri arasında gösterilen Konak ve Karşıyaka tramvay projesinde firmaya tanınan 3 yıllık süre doldu. Proje zamanında tamamlanmadı.

İzmir Karşıyaka Tramvayları imar planı askıda!

İzmir Karşıyaka Tramvayları Yapım İşi kapsamında Karşıyaka Tramvay güzergahının kara tarafında kalan kısmının imar planlarına işlenmesine ilişkin hazırlanan imar planı değişikliği askıda...

Karşıyaka tramvayı hizmete açıldı!

İzmir Alaybey ile Mavişehir İZBAN arasında 14 durakla hizmet verecek Karşıyaka Tramvayı hizmete açıldı.

Karşıyaka tramvayı hizmete açılıyor!

İzmir Karşıyaka'da tramvayla ulaşım gelecek hafta başlayacak. Tramvay Nisan ve Mayıs aylarında gerçekleşecek ön işleletme süresince ücretsiz olacak.

Karşıyaka Tramvayı Nisan'da hizmete giriyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin iki yakasında yapımı süren tramvay çalışmalarını, hattın 8 kilometrelik bölümünü “yürüyerek” denetledi.

Karşıyaka Tramvayı’nda son viraj!

Karşıyaka Tramvayı'nın yapım çalışmalarını tamamlanma aşamasına getiren ve Mavişehir-Bostanlı arasında test sürüşlerini başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, projeye son dokunuşlarını gerçekleştiriyor.

Esenler Nostaljik Tramvay Hattı projesi imar planı askıda!

İstanbul Esenler İlçesi, Nostaljik Tramvay Hattı Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı bugün askıya çıkarıldı...

Karşıyaka Tramvay Hattı Haberi

Karşıyaka Tramvay Hattı


İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda raylı sistemi yaygınlaştırmak amacıyla, kentin iki yakasında (Karşıyaka, Konak) tramvay dönemini başlatıyor. Yapım çalışmalarının sürdüğü 14 duraktan oluşan 8.8 kilometrelik Karşıyaka hattının ray döşeme çalışmalarında önemli aşama kaydedildi..


Çevreci, konforlu, estetik

Tramvayların hizmete alınmasıyla, kentte trafik yoğunluğunun azalması ve toplu ulaşımın daha konforlu bir hale gelmesinin yanı sıra, özellikle lastik tekerlekli araçların yaydığı karbon salınımının da düşürülmesi hedefleniyor. Trafik uzmanlarının hesapları doğrultusunda, bir seferde tek yönde yaklaşık 6 otobüs ya da 95 binek aracın yerine, tek tramvay aracı ile 285 yolcu taşınabilecek. 

Yenilenen körfez gemileriyle deniz ulaşımını daha yoğun bir şekilde kullanmaya başlayan Karşıyakalılar, tramvaylar sayesinde dünya standartlarında ulaşım konforu ve gerçek anlamda çevreci ulaşım olanağına kavuşacak. Sahildeki yeşil doku ve ağaçları koruyacak şekilde planlanan ve bu...