16 / 05 / 2024

Kartal Belediyesi 2015-2019 stratejik planı yayınlandı!

Kartal Belediyesi 2015-2019 stratejik planı yayınlandı!

Stratejik planda ilçenin ekonomik, sosyal ve kültürel yapısı, eğitim, kültür, sağlık, ulaşım ile ilgili bilgiler ile Kartal Belediyesi kurumsal tarihi, kurumsal ve organizasyon yapısı gibi konular bulunuyor.



Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz stratejik plan ile ilgili yayının ön sözünde şunları ifade etti: 


“2009 yılında göreve geldiğim günden bu yana insan odaklı, şeffaf bir yönetim anlayışıyla kimseyi ötekileştirmeden ayırmadan kadın, çocuk, yaşlı, engelli tüm Kartallıları kucaklayarak hizmet verdik. “Halk için halkla birlikte”  üretim anlayışı ile çalışıyoruz. Sosyal Belediyeciliğin gereğini yapıyoruz. “Önce insan” düşüncesi ile üretip yaşama geçirdiğimiz 230 proje amacına ve yerine ulaşarak halkımızla buluştu ve halkımız geçtiğimiz yerel seçimlerde verdiği destekle, bizlere bir 5 yıl daha kentimizi yönetme görevi verdi. Tüm halkımıza teşekkür ediyorum. Öncelikle deprem ile mücadelemizde önemli yol aldık. Binlerce hemşehrimizin daha sağlıklı konutlara kavuşması yönünde çalışmalarda bulunduk. Kartal, ‘Yerinde dönüşüm, deprem dönüşümü, kentsel dönüşüm’ uygulamalarımızla örnek ilçelerden oldu. Bu alanda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kentin planı ve planlanması adına önemli işler yaptık. Yeni dönemde yapacaklarımızı biliyoruz. Projelerimizi yaptık, yapıyoruz. Hedefimiz, halkımıza hizmet ve Kartal’ın geleceğini güzel kılmaktır.”dedi.


Kartal belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz değerlendirmelerini şöyle sürdürdü.


"Kartal Belediyemizi ‘kiracılık’tan kurtardık. İki ayrı binada kiracı iken yeni binamızı yaparak hizmetlerimizi tek merkezde topladık. ‘Akıllı Bina’ özelliği taşıyan binamızla vatandaşlarımıza daha hızlı ve kolay hizmet veriyoruz. Kartal’da 5 yılda yeşil alanları iki kat arttırdık. 5 yılda kreş sayımızı 1’den 11’e çıkarttık. ‘Her Mahalleye 1 Kreş’ sözümüzü yerine getirmek üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kadınların sosyal ve ekonomik yaşamda daha etkin yer almaları, söz sahibi olmaları yönündeki çalışmalarımıza yenilerini ekleyeceğiz. Gençlerimiz ve çocuklarımız için daha çok sosyal proje üreterek onlar için daha güvenli bir çevre yaratmak ve onlara daha kaliteli bir yaşam ve eğitim olanağı sağlamak en büyük hedefimiz. Kartal’ı yeni meydanlarla buluşturduk. Uğur Mumcu, Soğanlık, Cevizli ile ilgili yeni meydan projelerini hazırladık. Engelsiz Üretim Atölyesi ve Kadın Ürünleri Pazarımızın yanı sıra Anadolu yakasının ilk organik pazarını açan belediye olduk. İlçe belediyeleri içinde bilimsel kazı başlatan öncü belediyeyiz. Tarihi Kentler Birliği’ne de üye olduk. Yeni dönemde Kartal tarihi ile ilgili bir kitabın yanı sıra ilçemizde dünden günümüze ulaşan tarihi çeşmeler ve benzeri yapılarla ilgili bir dizi çalışma yapacağız. Kartal, Kültür Merkezleri ile Büyükada Sosyal Tesisi ve Kapadokya Kartal Hotel’iyle, kültür gezileriyle,  sanat etkinlikleriyle yakın bir gelecekte Anadolu yakasının yıldızı olacaktır. Kartal Belediye Başkanı olarak ikinci yönetim dönemimde de ilk dönemde olduğu gibi diğer belediyeler tarafından örnek alınan çalışmalara devam ederek ilklere imza atmayı sürdüreceğiz. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma konusunda halkımızın yanında olduk. İbadethanelere temizlik ve onarım hizmeti verdik. Spor kulüplerimize destek olduk,  olmaya devam edeceğiz. Sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve diğer paydaşlarımızın katılımı ve desteğiyle ortak projeler yürüterek Kartal’ı daha modern bir kent haline getirmek için yatırımcıları ve girişimcileri desteklemeye devam edeceğiz. Kartallıları, ‘Aydos Kent Ormanı’ gibi insan, çevre ve doğa odaklı yepyeni projelerle buluşturarak yatırımları içine çekebilen daha yaşanabilir bir Kartal hedefliyoruz. Çevre ile ilgili çok sayıda proje uyguladık. Çevresi ile doğası ile sorunların en aza indiği, herkesin mutlu yaşadığı bir Kartal hedefi ile yeni dönem için planlarımızı yapıyoruz.“Kartal’ı Seviyorum” diyerek, daha çağdaş bir kent, daha sorunsuz bir Kartal için verdiğiniz destek bizim gücümüzdür. Sizleri sevgi ile selamlıyorum.”


Kartal Belediyesi


Geri Dön