22 / 11 / 2024
fuzul

Kartal Bölge Platformu çalışmalara yabancılarla başladı!

Kartal Bölge Platformu çalışmalara yabancılarla başladı!

İstanbul Kartal’da yatırım yapan 5 gayrimenkul firmasının oluşturduğu Kartal Bölge Platformu çalışmalarına ‘yabancılarla’ başladı. Toplantıya başta Körfez ülkesi basını olmak üzere yabancı gazeteciler de yoğun ilgi gösterdi.




İlçenin dönüşümü ve uluslararası tanıtımı için biraraya gelen firmaların düzenlediği toplantıya başta Körfez ülkesi basını olmak üzere yabancı gazeteciler de yoğun ilgi gösterdi. Kartal’ın tanıtımı, dünyanın en önemli gayrimenkul etkinliklerinden Dubai Cityscape Fuarı’nda da yapılacak.


‘TAK ile planlıyoruz’

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Kartal’da kentsel dönüşümü fiziksel, sosyal ve ekonomik boyutlarıyla birlikte ele aldıklarını belirterek, “Halkımızın, yatırımcılarımızın ve çözüm ortaklarımızın fikrini almadan yol almıyoruz. Bürokratik engelleri kaldırıyoruz. Sözleşme taslağı hazırladık. Tasarım, Araştırma ve Katılım yani kısaca TAK ile Kartal’ın geleceğini planlıyoruz. 18 bin 400 kişiye yıkım ruhsatı vermiştik. 2019 sonuna kadar hedefimiz 100 bin insanın yaşadığı yerin dönüşümünü sağlayabilmek” dedi.

Kartal, Maltepe, Pendik hattını bir anlamda ‘üs’ seçtiklerini vurgulayan Dap Yapı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, bölgedeki projelerinin bitmesiyle bölgeye 6 milyar lira değerinde yatırım yapmış olacaklarını söyledi. Yılmaz, “İstanbul’un yatırım değeri en yüksek bölgesi kuşkusuz Kartal. Bölgenin yanıbaşında Sabiha Gökçen Havalimanı var. Büyük şirketlerin yönetim yerleri Kartal ve çevresinde” diye konuştu.


‘Fırsat vaat ediyor’

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali dumankaya, bölgenin çeşitli ulaşım hatlarıyla kesişim noktasında olduğunu kaydederek, bunun yatırımcı avantajını da katladığını söyledi.

Bölgede oturanlara değer yaratıldığını kaydeden Dumankaya, “Kartallı olarak bu gelişimi çok iyi gözlemliyorum. Kartal’da 60’ın üzerinde firma var ve faal olarak çalışma içindeler. fırsatlar çok fazla, biz burası gelişirken gelişimin doğru yönde sağlanması için çabalıyoruz” dedi.


‘KOLEKTİF ŞUURLA ÇALIŞACAĞIZ’

Mütekabiliyet yasasıyla Türkiye’de özellikle Avrupa yakasında hissedilen yoğun yabancı yatırımcı ilgisinin artık Anadolu yakasında da olduğunu belirten Ege Yapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, “Bölgenin coğrafyası, yeşil ve maviyi biraraya getirmesi, Adalar gibi sahip olduğu değerler zaten yabancıların aradığı özellikler. Ciddi pazarlama faaliyetleri yapıyoruz. Uluslararası yatırımcılardan hak ettiği payı almalı. Burada kolektif bir şuurla bölgeye nasıl katma değer katabiliriz ona bakıyoruz” dedi.


‘Golden ring’ merkezi oldu

İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, bölgenin alt ve üstyapı yatırımlarıyla ve bunların geçiş noktası olma özelliğiyle dikkat çektiğini kaydederek, “Hepsi Marmara’da bir altın çember (golden ring) oluşturuyor. Burası ise onun merkezi. Biz şu firma vs diye kurmadık, herkes gelebilir. Amacımız düzgün şekilde gelişmesi” diye konuştu.

Metsan Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Satoğlu ise bölgenin mimari-tasarım anlamında iyi projelerle tüm dünyaya tanıtılmasına destek olduklarını belirterek, “Kartal’da önemli olan bugün güzel görünen projeler yapmak değil, burada yaşayacak insanların ihtiyaçlarını gözeterek proje tasarlamak ve bundan 50 yıl sonra bile bölgeye kalıcı eserler bırakmak gerekiyor” dedi.


Duygu Erdoğan-Milliyet


Geri Dön