03 / 05 / 2024

Kartal dönüşmeye devam ediyor!

Kartal dönüşmeye devam ediyor!

Kartal Belediyesi, çarpık kentleşmeyi önlemek amacıyla başlattığı, “Kentsel-deprem-yerinde dönüşüm” projesi kapsamında 33 yıllık Astsubaylar Sitesi’ni yıktı. Başkan Altınok Öz, dönüşümle vatandaşların geleceğe güvenle bakacaklarını söyledi...




Kartal Belediyesi, çarpık kentleşmeyi önlemek amacıyla başlattığı, “Kentsel-deprem-yerinde dönüşüm” projesi kapsamında 33 yıllık Astsubaylar Sitesi’ni yıktı.


Kartal Belediyesi, kentte çarpık kentleşmeyi önlemek ve vatandaşların daha güvenilir konutlarda yaşamlarını sürdürebilmesi için başlattığı, “Kentsel-deprem-yerinde dönüşüm” çalışmaları kapsamında Esentepe Mahallesi’nde yer alan Astsubaylar Sitesi’nin yıkım töreni gerçekleşti. Yıkıma Doğan Sokak Deprem Dönüşüm Derneği Başkanı Turan Işık, Balkanlılar Derneği Başkanı Olcay Özgön, mahalle muhtarları, amatör spor kulüplerinin başkanları, Tüm Emek İş Sitesi sakinleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve Kartallılar katıldı.


Yıkım öncesinde bir konuşma yapan Astsubaylar Sitesi yönetiminden Hakan Muslu, deprem dönüşümünden dolayı mutlu olduklarını belirterek, “2012 yılında sitenin dönüşüm çalışmalarına başladık. Kartal Belediyesi ile başladığımız bu çalışmalarda binalarımızda hem can güvenliği, hem de emniyet konusunda sıkıntılar vardı. Kartal Belediyesi ile birlikte hareket ederek onların bilgileri ışığında bu noktaya geldik. Bizleri her konuda bilgilendiren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e ve belediye çalışanlarına çok teşekkür ediyorum” dedi.


“TÜRKİYE’DE, DÖNÜŞÜMÜN MERKEZİ KARTAL’DIR”


Kentsel dönüşümün Kartal’da devam edeceğini vurgulayan Başkan Altınok Öz, dönüşümle vatandaşların geleceğe güvenle bakacaklarını söyledi.


Başkan Öz, “Bir sitenin dönüşümünün buluşma noktasındayız. Deprem ve dönüşümün kitabını yazdık. Kitabın 238. sayfasında Astsubaylar Sitesi ile yaptığımız 5 Nisan 2012’deki toplantıyı da kitaba yansıttık. Biz ne konuştuk, onlar bizden ne istediler? İstedikleri her şey bugün burada yapıldı. Deprem dönüşümü, yerinde dönüşüm ve kentsel dönüşüm diyoruz. Bugün burada bir konuya daha açmak istiyorum. Bu dönüşümün temeli ‘Yaşam Hakkı Dönüşümüdür’. Eğer buradaki insanlar güven içinde yaşayabilecekse Kartal Belediyesi yaşam hakkı için her türlü olanağı halkına sunar” şeklinde konuştu. Türkiye’de dönüşümün merkezinin Kartal olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Op. Dr. Altınok Öz, “Yakın zamanda yine bu cadde üzerinde Kurtuluş Apartmanı’nı yıktık. Oradaki yıkım töreninde de beraber olmuştuk. Kartal dönüşümün her çeşidini yapabilen, çözüm üreten ve dönüşümle ilgili yardımcı olan önemli merkezdir. Türkiye’de her şekliyle dönüşüm merkezi Kartal’dır. Kurtuluş Apartmanı’nın dönüşümü için yaptığımız bu modeli Kartal bunu bugün çok daha iyi algılamış ve o yolda da kredi alarak dönüşümü sağlayabilecek noktaya gelebilmişler. Bununla büyük bir mutluluk duyuyorum” ifadelerini kullandı.


Kartal Belediyesi’nin halkın yanında olduğunu ve olmaya devam edeceğini belirten Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Deprem ve kentsel dönüşüme arkanızı dönmeyin” adlı kitabı Astsubaylar Sitesi sakinlerine hediye etti.


Mercek Haber Gazetesi


Geri Dön