03 / 05 / 2024

Kartal - Kaynarca Metrosu Yakacık İstasyonu imar planı askıda!

Kartal - Kaynarca Metrosu Yakacık İstasyonu imar planı askıda!

Kadıköy - Kartal Metro Hattı'nın 4 kilometre daha uzatılmasıyla hayata geçirilecek Kartal - Kaynarca arası metro hattının ilk istasyonu Yakacık İstasyonu'nun imar planı bugün askıya çıkarıldı. İşte Kaynarca Raylı Sistem Hattı, Yakacık İstasyonu planı...



Kartal - Kaynarca Metrosu Yakacık İstasyonu imar planı askıda!


Kartal İlçesi, Kaynarca Raylı Sistem Hattı, Yakacık İstasyonu plan değişikliğine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı tadilatı, bugün (25 Mart 2014, Salı) itibariyle askıya çıkarıldı.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 27760 dosya numaralı Yakacık İstasyonu imar planı değişikliğini 17 Ocak 2014 tarihinde onayladı.


Yakacık İstasyonu imar planı, 25 Nisan 2014 Cuma tarihinde askıdan indirilecek. Kartal - Kaynarca Metrosu Yakacık İstasyonu plan notları ve Kartal - Kaynarca Metro Hattı inşaatının detayları şöyle...


Plan Notları: 


1- Uygulama; Büyükşehir Belediye Başkanlığınca onanacak uygulama projesine göre yapılacaktır.


2- Uygulama aşamasında ilgili kamu ve kuruluş görüşleri (İSKİ, Ulaşım Planlama Müdürlüğü, Zemin ve Deprem İnceleme Müdürlüğü, Teknik İşler Müdürlüğü, TEDAŞ, TEAŞ, TCK, TCDD... vb.) alınarak, önerilen tedbirlere uyulacak ve RaySistem Hattı Güzergahı arazi yapısına bağlı olarak tünel, viyadük ve hemzemin olarak projelendirilecektir. 


3- Jeolojik ve jeoteknik etüt raporları doğrultusunda uygulama yapılacaktır. 


4- Açıklanmayan hususlarda 19.04.2013 Kartal Güney Revizyon Uygulama İmar Planı hükümleri geçerlidir. 



İşte o proje;

 


KARTAL – KAYNARCA ARASI METRO İNŞAATI:


Kartal - Kaynarca Metrosu Yakacık İstasyonu imar planı askıda!



Kadıköy - Kartal Metro Hattı; Kaynarca istikametine doğru uzatılması kararı alınmıştır. Kartal - Kaynarca arası yaklaşık 4,4 km.dir. Bu hat üzerinde Yakacık İstasyonu, Pendik İstasyonu ve Kaynarca İstasyonu yer almaktadır. 


Kaynarca İstasyonu ile Sabiha Gökçen Havalimanı arası bağlantı hatlı Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Projeler Genel Müdürlüğü tarafından projelendirilmektedir. 


Metro hattı; Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Projeler Genel Müdürlüğünce projelendirilen hatla Kaynarca istasyonunda yolcu geçişi entegrasyonu sağlanacak şekilde planlanmıştır. İstasyon yapıları, D-100 Karayolu güzergâhında yaklaşık 1,5 km. aralıklı mesafelerde ve D-100 Karayolunun paralelinde inşa edilecektir.


Kartal-Kaynarca Metrosu Raylı Sistem Hattının  (hat1) Km: 25+086,678 ve (hat2) Km : 25+131,670’e kadar TBM  tünel imalatları ile  (hat1)Km: 25+086,678 /25+131,670 ve (hat2) Km: 25+138,125/25+182,700 arası NATM kazı-destekleme ve nihai kaplama imalatları tamamlanmış olup işin kapsamı aşağıda verilmiştir.


İhale konusu iş ,  Kartal İstasyonu kuyruk hattından (21+694,34 km.) başlayarak Kaynarca İstasyonu kuyruk hattı (25+955,677 km.)  arasında yukarıda belirtilen ve tamamlanan imalatlar haricindeki güzergahın tamamı ile aşağıdaki işleri kapsar.


1) Kadıköy-Kartal Metrosu Ünalan İstasyonu Fikirtepe Yaya Bağlantı Tüneli ve Çıkış Yapısı + Metrobüs Yaya Bağlantı Tüneli ve Çıkış Yapısı


2) Kadıköy-Kartal Metrosu Yenisahra İstasyonu –E-5 Yaya Bağlantı Tüneli ve Çıkış Yapısı


3) Kadıköy-Kartal Metrosu Kartal İstasyonu Güney Yaya Bağlantı Tüneli ve Çıkış Yapısı


4) Kadıköy-Kartal Metrosu Maltepe İstasyonu –Altayçeşme Yaya Bağlantı Tüneli ve Çıkış Yapıları


5) Kadıköy-Kartal Metrosu Huzurevi İstasyonu E-5 Çıkış Yapısı ve Katlı Otopark Yapısı


6) Kadıköy-Kartal Metrosu Hastane-Adliye İstasyonu Yürüyen bant imalatı ve montajı


İşin Adı: Kartal-Kaynarca Metrosu İnşaatı ve Elektromekanik Sistemler Temin, Montaj ve İşletmeye Alma İşleri

Yüklenici: Şenbay – Öztaş - Albayrak İş Ortaklığı

Güzergah Uzunluğu: 4,4 km.

İstasyon Sayısı: 3

İstasyonlar: Yakacık, Pendik, Kaynarca

İhale Bedeli: 105.527.725 Euro+KDV

İhale Tarihi: 06.03.2013

Sözleşme Tarihi: 03.05.2013 

Yer Teslim Tarihi: 16.05.2013                                              

Sözleşmeye Göre İşin Süresi: 810 gün


İşin yer teslimi yapılmış olup, merkez şantiye binalarının kurum işleri bitme aşamasına gelmiştir. Ayrıca malzeme alımları için üretici firmalarla görüşmeler yapılmaktadır. En kısa sürede inşaat işlerine başlanacaktır. (Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anadolu Yakası Raylı Sistemler Müdürlüğü)


Kartal Kaynarca Metrosu Yakacık İstasyonu imar planı için tıklayın!


Geri Dön