28 / 04 / 2024

Kartepe Kent Meydanı'nın inşaatı tam gaz!

Kartepe Kent Meydanı'nın inşaatı tam gaz!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kartepe Kent Meydanı projesinin inşaatı hız kesmeden devam ediyor.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kartepe ilçesine kent meydanı inşa ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’ndeki inşaatı devam eden kent meydanı çalışmaları 30 bin metrekarelik alanda yapılıyor. Kartepe Kent Meydanı; Gebze, Dilovası, Başiskele, Karamürsel ve İzmit’ten sonra ilçelere inşa edilen altıncı meydan olacak. Kent meydanı çalışması Kartepe Belediyesi Hizmet Binası ve Kaymakamlık Binası’nı kapsayacak şekilde hayata geçiriyor. Çalışmalar, ekiplerin sahaya döktüğü beton ile sürüyor.

SAHAYA BETON ATIMI BAŞLADI

Saha çalışmaları devam eden meydanda stabilize serim işleri ve menfez betonarme imalatları tamamlandı. Betonarme işleri tamamlanan kafelerin de çelik imalatları hızla devam ediyor. Belediye ve Kaymakamlık arası taş dolgu yapılarak sıkılaştırma işlemi tamamlanan kent meydanının, bazalt plaktaş ile yer döşeme kaplamasına geçildi. Sahada betona hazır olmayan bölümlerin tesviyesi yapılırken saha betonunun bir kısmı da döküldü.

3 KAFETERYASI BULUNUYOR

İçerisinde sosyal donatı alanlarının bulunacağı Kartepe Kent Meydanı projesinde sosyal alanlara da yer verilecek. Meydanda her biri 109 metrekare olmak üzere 3 adet kafeterya, 2 adet animasyonlu süs havuzu ye alacak. 


Geri Dön