29 / 04 / 2024

Kartepe planları gözden geçirildi!

Kartepe planları gözden geçirildi!

Kartepe Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü, geleceğin Kartepesini inşa etmek için yaptığı planlamaları tek tek gözden geçirdi. Yeni Uygulama İmar Planları ile Kartepe’de daha nitelikli ve planlı bir yaşam alanı oluşturulması hedefleniyor.




Kartepe Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü, geleceğin Kartepesini inşa etmek için yaptığı planlamaları tek tek gözden geçirdi. İlçe genelinde uygulanan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı revizyonları çerçevesinde tamamlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planları ile Kartepe’de daha nitelikli ve planlı bir yaşam alanı oluşturulması hedefleniyor.


Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Şehir ve Bölge Plancısı Bali Holat nezaretinde Plan ve Proje Müdürlüğü bünyesinde yürütülen planlama çalışmalarına Şehir Plancısı Makbule İlcan, Şehir Plancısı Dr. Ahmet Uzel ve çalışma arkadaşları da destek vermekte. Kartepe Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından uzun zamandır süren planlama çalışmaları yapılan Kartepe genel plan revizyonu adı altında sonlandırılması hedeflenmekte.


ÇALIŞMALAR HIZLA SÜRÜYOR

10 belde belediyesinin birleştirilmesi ile oluşan ilçe belediyesinin planlama çalışmalarında farklı planlama bölgelerinin farklı plan kararları ortaya çıkmasına sebep olmuştu. Bu nedenle Kartepe’nin planlarını ve plan notlarını tek bir çatı altında toplamak, eski belde planlarından gelen noksanlıkları gidermek ve Kartepe’nin gelecekteki ihtiyaçları doğrultusunda Kartepe’nin planları şehir plancıları tarafından yeniden gözden geçirildi.Planları gözden geçirmek için belediye toplantı salonunda bir araya gelen şehir plancıları arazi kullanımı çalışmaları yapılan tespitleri planlara aktararak inceleme yaptılar. Değerlendirme toplantısında Kartepe’nin vizyonunu ortaya koyacak bu çalışma ile gelecek nesillere daha iyi bir yaşam alanı oluşturmak için titiz bir çalışma sergilendiği belirtildi. Toplantıda tüm bu çalışmalar ile ilçenin bütüncül planlama yaklaşımı doğrultusunda yapılan Kartepe Genel Plan Revizyonu çalışmalarının hızla gerçekleştirildiği de kaydedildi.

Özgür Kocaeli


Geri Dön