04 / 05 / 2024

Kartepe'deki arsa inşaatı hakkındaki açıklama ne?

Kartepe'deki arsa inşaatı hakkındaki açıklama ne?

CHP Kartepe İlçe Başkanı Cumhur Karakadılar ve Kartepe Belediye Meclisi’nin CHP’li üyeleri, Kartepe Kent Mezarlığı yanında bulunan arsada yükselen inşaatı sormuştu. Belediyeden o sorulara cevap geldi



CHP Kartepe İlçe Örgütü, Sapanca-Maşukiye yolu, Cengiz Topel Havaalanı ve Suadiye Kavşağı ile sınırlı alanda devam eden inşaatı sormuş, bu inşaatın hangi amaçla yapıldığının açıklanmasını istemişti. Kartepe Belediyesi sorulara cevap niteliğinde bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Belediye Hizmet Binası İnşaatı ile ilgili soru ve iddialarının yanıtlarına aşağıda yer verilmiştir. Proje sürecinde konu ile ilgili bilgi talebinde bulunan muhataplara idaremizce defa kere şifahen bilgi verilmiş olup, yeteri kadar anlaşılamadığımızdan kaynaklandığını düşündüğümüz haberle ilgili kamuoyunu aydınlatma ihtiyacı hasıl olmuştur.


BÜYÜKŞEHİR ONAYLADI

Söz konusu bina, devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan yerlerden olup, Kartepe İlçe Kent Mezarlığı, mezarlık müştemilatları ve yönetim ofislerini de içinde bulunduran, Fen İşleri, Park Bahçeler, Temizlik İşleri müdürlüklerinin idari ofis ve araç-gereç parkı olarak yapılmaktadır. İnşaatın yapıldığı arazinin imar planı çalışmaları, Mayıs Ayı KBB Meclisi’nde, 1/25.000, 1/5000 nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planları olarak onaylanmıştır. Ayrıca belediye hizmet alanı ve açık pazar alanı plan teklifleri için kurum görüşleri beklenmektedir.


HALKIN YARARINA

Mezarlık alanı plan yapımı sürecinde, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün olumlu görüşleri bulunmaktadır. Belediye hizmet alanı ile ilgili, ilgili komutanlığın inceleme ve görüş oluşturma çabaları devam etmektedir. Söz konusu bina, KBB ve belediyemiz imkanları ile şu anki aşamaya getirilmiştir. Projenin 4’te 1’i tamamlanmıştır. Sonuç olarak; halkımızın yararına olduğuna inandığımız her konuda, risk almaktan, elini taşın altına koymaktan çekinmeyecek, vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri, sonuç ve çözüm odaklı yönetim anlayışımız gereğince kanunların bize verdiği yetkiler çerçevesinde gerçekleştirmeye devam edeceğiz.


Kocaeli Manşet


Geri Dön