01 / 05 / 2024

Kartlı harcamalarda rekor artış! Peşin ödeyemeyen taksitli alışverişe sarılıyor!

Kartlı harcamalarda rekor artış! Peşin ödeyemeyen taksitli alışverişe sarılıyor!

Ramazan Bayramı’nda kartlı alışverişe olan ilgi tam gaz devam etti. Kartlı harcamalar geçen yılın bayram dönemine göre yüzde 161 oranında artarken, harcamalarını taksitlendirenlerin oranı ise yüzde 159 oranında artış gösterdi.



Pandeminin etkisiyle kredi kartı ile yapılan harcamalar artarken, temassız ödeme alışkanlığının da giderek yaygınlaştığı gözleniyor. Ramazan Bayramı’nda gerçekleşen kredi kartı harcama verilerini açıklayan Garanti BBVA Ödeme Sistemleri (GÖSAŞ), geçen yılın bayram haftası ile bu yılın bayram haftası rakamlarının karşılaştırmasını yaptı. Araştırma, alışverişlerin en fazla yoğunlaştığı sektörleri ve şehirleri ortaya koydu.

Kartlı harcamalarda rekor artış! Peşin ödeyemeyen taksitli alışverişe sarılıyor!

Garanti BBVA Ödeme Sistemleri, geçen yıl Ramazan Bayramı’nın kutlandığı 30 Nisan ile 8 Mayıs 2022 haftasıyla bu yıl bayramın kutlandığı 15 Nisan ile ö23 Nisan 2023 haftasını karşılaştırdı. Araştırmaya göre, kredi kartı ile yapılan harcamalar geçen yıla oranla en çok araç kiralama-satış-servis sektöründe gerçekleşti. Bu sektörde kartlı harcamalar yüzde 161 oranında büyüme ile ilk sıralarda yerini aldı. Araç kiralama sektörünü yüzde 136 oranındaki artışla giyim ve aksesuar sektörü takip ederken, üçüncü sırada yüzde 133 oranında artışla eğitim-kırtasiye-ofis olarak gruplandıran sektörleri yer aldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön