15 / 05 / 2024

Kartlı harcamalarda rekor artış! Peşin ödeyemeyen taksitli alışverişe sarılıyor!

Kartlı harcamalarda rekor artış! Peşin ödeyemeyen taksitli alışverişe sarılıyor!

Ramazan Bayramı’nda kartlı alışverişe olan ilgi tam gaz devam etti. Kartlı harcamalar geçen yılın bayram dönemine göre yüzde 161 oranında artarken, harcamalarını taksitlendirenlerin oranı ise yüzde 159 oranında artış gösterdi.



E-TİCARET HIZLA BÜYÜYOR

Kartlı harcamalarda rekor artış! Peşin ödeyemeyen taksitli alışverişe sarılıyor!

Araştırmada, e-ticaret sektöründeki hızlı büyümeye de dikkat çekildi. Son birkaç yıldır hızlı bir büyüme ivmesi gösteren sektörün, Ramazan Bayramı döneminde de geçen yıla kıyasla yüzde 96 oranında bir büyüme performansı sergilediği belirtildi.

 E-ticarete olan yoğun ilgiyle birlikte toplam harcamalar içindeki payı Türkiye genelinde yüzde 26 düzeyinde gerçekleşirken, şehirler bazında en yüksek oran yüzde 37 ile İstanbul’da gerçekleşti. Diğer taraftan kadınların e-ticaret harcamaları yüzde 103, erkeklerin ise yüzde 92 oranında artış gösterdi.

Kartla yapılan harcamaların en fazla arttığı iller ise sırasıyla; Şırnak, Gaziantep ve Diyarbakır oldu. Bu illeri Batman, Kayseri, Adana, Konya, İstanbul ve Eskişehir izledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön