15 / 05 / 2024

Kartlı harcamalarda rekor artış! Peşin ödeyemeyen taksitli alışverişe sarılıyor!

Kartlı harcamalarda rekor artış! Peşin ödeyemeyen taksitli alışverişe sarılıyor!

Ramazan Bayramı’nda kartlı alışverişe olan ilgi tam gaz devam etti. Kartlı harcamalar geçen yılın bayram dönemine göre yüzde 161 oranında artarken, harcamalarını taksitlendirenlerin oranı ise yüzde 159 oranında artış gösterdi.



PEŞİN ÖDEMELER YÜZDE 80 ARTTI

Garanti BBVA Ödeme Sistemleri’nin tespitlerine göre, bayram haftasında ödemelerin yüzde 70’inin peşin, geri kalan yüzde 30’unun ise taksitli şekilde gerçekleştirildiği dikkat çekti. Bayram haftasında geçen yıla göre peşin ödemelerin yüzde 80 oranında arttığı görülürken, taksitli alışveriş verileri ise yüzde 159 civarında bir artışa işaret ediyor.

EN BÜYÜK ARTIŞ ARAÇ KİRALAMADA

Kartlı harcamalarda rekor artış! Peşin ödeyemeyen taksitli alışverişe sarılıyor!

Araştırmada, taksitli alışverişlerin en çok artış araç kiralama-satış-servis sektöründe gerçekleştiği belirtildi. Buna göre bu sektörde yapılan taksitli harcamalar yüzde 186 oranında büyüme gösterdi. Diğer yandan; bayram haftasında temassız ödeme tercihlerinin de arttığı gözlendi. Temassız ödemelerde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 128 oranında bir artış yaşanırken, temassız işlemlerin payı, geçen yıl toplam alışverişler içerisinde yüzde 40 civarındaydı. Bu oran bu yılki Ramazan Bayramı döneminde ise yüzde 50’ye ulaştı. Böylece her iki işlemden biri temassız yapılmış oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön