05 / 05 / 2024

Kartlı ödemelerde yeni dönem! Duyunca şok olacaksınız! Sonunda bu da oldu!

Kartlı ödemelerde yeni dönem! Duyunca şok olacaksınız! Sonunda bu da oldu!

BDDK, temassız kartların müşteri bilgisi haricinde kullanımının engellenmesi için ilk işlemlerde şifre girilmesinin sağlanmasına ilişkin bankalara talimat verdi.



Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), temassız kartların müşteri bilgisi haricinde kullanımının engellenmesi için ilk işlemlerde şifre girilmesinin sağlanmasına ilişkin bankalara talimat verdi.

Kartlı ödemelerde yeni dönem! Duyunca şok olacaksınız! Sonunda bu da oldu!

BDDK'den bankalara iletilen yazıda, şu ifadeler kullanıldı:

"Müşterilerin, bilgileri haricinde kart kullanımlarının engellenmesini teminen, olağanüstü hal ilan edilen şehirler ile sınırlı olmaksızın Türkiye genelindeki tüm banka müşterileri için ivedilikle kartlı ödemelerde yapılacak ilk temassız işlemlerde şifre girilmesinin sağlanması, sonraki işlemler için ise mevcut uygulamaya aynı şekilde devam edilmesi uygun görülmüştür."

İşte temasız ödemeye ilişkin detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön