18 / 05 / 2024

Kartlı ödemelerde yeni dönem! Duyunca şok olacaksınız! Sonunda bu da oldu!

Kartlı ödemelerde yeni dönem! Duyunca şok olacaksınız! Sonunda bu da oldu!

BDDK, temassız kartların müşteri bilgisi haricinde kullanımının engellenmesi için ilk işlemlerde şifre girilmesinin sağlanmasına ilişkin bankalara talimat verdi.



KARTIMLA NASIL TEMASSIZ ÖDEME YAPABİLİRİM?

Ödeme yapacağınız kartınızın üzerinde temassız işaretini görüyorsanız, kartınız temassız ödeme özelliği taşıyor demektir. Temassız kartınızı, temassız özellikli POS veya Ödeme Kaydedici Cihaza (ÖKC) yaklaştırarak ödemenizi hızlıca yapabilirsiniz. İşyeri iseniz; 750 liraya kadar olan işlemler için kartın POS cihazına takılmasına, imza atılmasına ve şifre girilmesine gerek görülmeden temassız ödeme alabilirsiniz. 750 lira üzeri temassız işlemler müşterinin kart şifresini girmesinin ardından tamamlanır.

TELEFONUMLA TEMASSIZ ÖDEME YAPABİLİR MİYİM?

NFC özellikli ve uygun işletim sistemine sahip akıllı cep telefonunuz varsa ve kartınızı aldığınız banka/kuruluşa ait mobil uygulama bu teknolojiyi destekliyorsa akıllı cep telefonunuzla temassız ödeme yapabilirsiniz. NFC (Near Field Communication - Yakın Alan İletişimi), iki elektronik cihazın kolay, basit ve güvenli bir şekilde haberleşmesi için tasarlanmış kısa mesafe temassız teknoloji standardıdır.

Kartlı ödemelerde yeni dönem! Duyunca şok olacaksınız! Sonunda bu da oldu!

TEMASSIZ ÖDEMELER GÜVENLİ Mİ?

Temassız ödemeler güvenlidir.

  • İşlem yapacağınız kartlarınızda bulunan çipler gibi POS cihazları ve uygulamaları da kart ve işlem bilgilerinin korunması için uluslararası güvenlik standartlarına uygun bir şekilde üretilmektedir.
  • İşlem anında kart POS’a yaklaştırılarak okutulurken kart bilgilerinizin kopyalanma veya çalışma riski yoktur.
  • Kartınızın sizin elinizde kalması, kart bilgilerinizin not edilmesi veya kopyalanması riskini neredeyse tamamen ortadan kaldırır.
  • Eğer cüzdanınızda birden fazla kart varsa, işlem gerçekleşmez. İşlem yapılması için POS’a yalnızca tek bir temassız kart yaklaştırılması gerekir.
  • Tüm bunların yanında, kart çıkaran kuruluşlar temassız ödemeler için adet ve tutar kontrolleri uygulayabilmektedir.

Denizbank rekor sayıda personel alımı yapacak! Birçok alanda personel alacak! Başvuru sayfası bu haberde!

Çalışma Bakanlığı’ndan beklenen haber geldi! Müjde resmen verildi! Haberi alanlar derin bir oh çekti!  

Emeklilere peş peşe müjde verildi! Rekor ek zam geliyor! Emeklilerin başına talih kuşu kondu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön