03 / 05 / 2024

Kartlı su sayacı aboneliği nedir?

Kartlı su sayacı aboneliği nedir?

Abonelerin 7 gün 24 saat diledikleri kadar su alabilir ve kullanımlarını sürekli olarak takip edebildiği sistem olan Kartlı su sayacı aboneliği nedir? Kartlı su sayacına abonelik nasıl yapılır?



Kartlı su sayacı aboneliği nedir?

Dijital Kartlı Sayaç Uygulaması bir tahakkuk ve tahsilat sistemidir. Aboneler 7 gün 24 saat diledikleri kadar su alabilir ve kullanımlarını sürekli olarak takip edebilirler.


Kartlı Sayaç Uygulaması’nda ücretlendirme mekanik sayaç ile aynıdır. 1 kontör su bedelinin karşılığı 1 m3 su bedeline eşittir.


Kartlı Sayaç’lar ücretsiz olarak takılmakta ve abonelerimize kontör yüklemelerini gerçekleştirebilmeleri için 1 adet yükleme kartı verilmektedir.


Abonelerimiz sayaçlarına diledikleri kadar kontör yükleyebilmektedir.


Yüklenen kontörün sayaca aktarılması için kartın “ok” yönünde sayaca takılması yeterlidir. Sayaç ekranında “kredi yüklendi” mesajı çıktığında yükleme işlemi tamamlanmış olmaktadır.


Sayaçta kontör bitmesi durumunda sayaçtan su akışı kesilmekte, kartın (içinde kontör yokken) sayaca takılması durumunda 5m3(ton) daha yedek su kullanımı mümkün olmaktadır.


Sayaçtaki kontörün resmi tatiller ve mesai saatleri dışında bitmesi ve yedek 5 m3 kullanımın da sona ermesi durumunda bir sonraki mesai günü saat 09:00’a kadar limitsiz su kullanımına imkan sağlanmaktadır.


Abonelerimiz İSKİ Şube Müdürlükleri bahçesinde yer alan KİOSK’lardan, Yetkili Ödeme Merkezi ve Fatura Vizyon Merkezleri’nden mesai saatleri dışında da kontör dolumu yapabilmektedir.  


Su aboneliği için gerekli evraklar!




Geri Dön