03 / 05 / 2024

Kaş Marina, ilçe ekonomisinin can simidi!

Kaş Marina, ilçe ekonomisinin can simidi!

Kaş Marina, Akdeniz Bölgesi'nin en önemli marinaları arasında gösteriliyor. 472 yat kapasiteli marinada 300 yat sürekli konaklıyor. Ekonomisi büyük ölçüde turizm gelirlerine dayanan Kaşta, marina aynı zamanda önemli bir istihdam alanı.




Antalya'nın Kaş İlçesi'ndeki yat marinası, kış mevsiminde milyon dolarlık yatların barınma merkezi olurken, pek çok yat sahibine de ev sahipliği yapıyor. Kaşta 2011 yılında hizmete açılan yat marinası, Akdeniz Bölgesi'nin en önemli marinaları arasında gösteriliyor. 472 yat kapasiteli marinada 300 yat sürekli konaklıyor. Ekonomisi büyük ölçüde turizm gelirlerine dayanan Kaşta, marina aynı zamanda önemli bir istihdam alanı. 

150 kişinin çalıştığı marinayı Setur- Makyol ortaklığı işletiyor. Doğal körfez olan Bucak Deniz bölgesinde kurulu olan Kaş Marina, bulunduğu konum itibarıyla yemyeşil doğanın koynunda konuklarını ağırlıyor. Marina, ülke ekonomisinin yanı sıra ilçe ekonomisine de önemli gelir sağlıyor. 160 yatlık çekek yerine sahip marinada, yılda 250 yatın bakım ve onarımı yapılıyor. İsteyen yat sahibi ise karaya çekim ücretini ödeyerek, yatının bakım ve onarımını kendisi yapabiliyor. Yatların bakım ve onarımı, profesyonel ekipler tarafından yapılıyor. 


İstanbul Gazetesi


Geri Dön