16 / 05 / 2024

Kaş Otogarı'nın inşaatı tam gaz!

Kaş Otogarı'nın inşaatı tam gaz!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 3.5 yılda Kaş’a toplam 145 milyon liralık yatırım yaptıklarını dile getirdi.



 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kaş'ı ziyaret etti. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Ağullu Mahallesi’nde inşaatı devam eden Kaş Otobüs Terminali inşaatını denetleyen Türel, inşaat hakkında bilgi aldı. Ev ziyaretleri de yapan Başkan Menderes Türel, daha sonra AK Parti Kaş İlçe Teşkilatı Danışma Toplantısı’na katılarak, hizmetlerini anlattı ve vatandaşlarla görüş alışverişi yaptı. Kaş’ın Kınık Çayı’ndan Gazipaşa Kaledran’a ya kadar Antalya’nın her köşesinde hizmet seferberliği başlattıklarını dile getiren Başkan Türel konuyla iligli olarak, “Bu hizmet seferberliği bizi kendimizle yarışmaya zorluyor. Çünkü geçmişle mukayese ettiğimizde misli misli fazla yapılan hizmetleri görüyor olmak en büyük memnuniyetimiz. Senelerin birikmiş sorunlarını birkaç senede çözebilmemiz kolay değil. Elbette eksiklerimiz var ama 2014 öncesine göre bir mukayese yaptığımızda hizmet hızı öyle bir katlamış gitmiş ki bu büyük açığı artık kapatıyoruz” diye konuştu.

50 YILLIK SORUNU ÇÖZÜYORUZ 


50 yıllık Kaş Bezirgan yolunu tamamlamak üzere olduklarını dile getiren Başkan Menderes Türel, şu açıklamayı yaptı: “50 senelik efsane sorun Allah’ın izni, sizlerin sabrı ile duaları, destekleri ile çözülüyor. Yine Gömbe’de altyapı sorunu bizim göreve geldiğimizde önümüzdeki önemli sorundu. Kanalizasyonu ve içme suyu ile çok hızlı başladı ve bitti.  Şimdi artık Gömbe’den Kaş’a içme suyu projesi yapıyoruz. Yaklaşık 50 milyon liralık bir yatırım. Kaş’a 30 km’nin üzerinde sıcak asfalt yapmışız. Birçok mahalle ilk kez sıcak asfalt ile bizim dönemimizde tanıştı. Artık eskiden mumla aradığımız sathi asfalt şimdi beğenilmiyor. Vatandaşlar bize sıcak asfalt getir diyor. Çünkü hizmet çıtasını yükselttik.”

OTOGAR ALANI YAŞAM MERKEZİ OLACAK

Kaş Otogarı inşaatının hız kesmeden sürdüğünü söyleyen Türel, “Bu sadece bir otogar projesi değil. Otogar yeni yerine taşındığında Kaş Belediyesi, merkezde kalan eski otogar ile sanayi alanına kapalı otopark, Pazar yeri, üzerine de Kaş’a uygun iş yerleri yapacak. Kaş’ın merkezinde farkı bir yaşam alanı oluşacak. Biz o otogarı yapmasaydık hala mevcut otogar, sanayi ile birlikte orada hiç Kaş’a yakışmayan görüntülerle kaderine terk edilmiş durumda devam edecekti” dedi.


3.5 YILDA 145 MİLYONLUK YATIRIM


Kınık’a Türkiye’nin en büyük toptancı hal projesini inşa edeceklerini belirten Başkan Menderes Türel, temelini 2008 yılı içerisinde atmayı planladıklarını dile getirdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 3.5 yılda Kaş’a yaptığı toplam yatırım miktarının 145 milyon lira olduğunu da söyleyen Başkan Türel, “Sadece yol çalışmasına 45 milyon TL’lik yatırım yapmışız. 2013 senesinde İl Özel İdaresi’nin 539 köye alt yapı üst yapı dahil toplam yatırımı 10 milyon lira iken, biz sadece Kaş’a bugüne kadar 145 milyon lira yatırım yapmışız” diye konuştu.

 

 


Geri Dön