11 / 05 / 2024

Kasko fiyatları aldı başını gidiyor! Kasko fiyatlarında son rakamlar

Kasko fiyatları aldı başını gidiyor! Kasko fiyatlarında son rakamlar

Eylül'de kaskosunu yenilemek isteyen araç sahipleri astronomik rakamları gördü. Poliçelerini yenilemek isteyenler neredeyse yüzde 500'lük bir zam oranı ile karşı karşıya kaldı. Peki kaskosunu yenilemekte güçlük yaşayan vatandaşlar ne yapacak?



Yüksek kasko ücretleri sonrasında uzmanlar trafikteki kaskolu araç sayısının giderek azalacağı konusunda uyardı. 

Otomobil sektöründeki kriz pandemi sürecinin başında kendini göstermeye başladı. Vergi oranlarının yüksek olması araç satışlarını düşürdüü. Diğer yandan yeni araç satışlarındaki sorunlar nedeni ile ikinci el ikinci el fiyatlarının da yükselmesine neden oldu. 0 araç almak isteyenler de araç temininde sıkıntı yaşadı. Parasını mevduat faizinde tutmayı tercih edenlerin fikri ise mevduat faizlerinin enflasyon karşısında düşük kalması nedeni ile ya ikinci el konut ya da araç almaya itti.

Araç sahibi olmak giderek masraflı hale geldi

En son Ticaret Bakanlığı'nın 6 ay ve 6 bin kilometre şartı koyduğu kararla piyasa bir süre sakinlemiş olsa da kriz henüz sönmüş değil. Araç alabilmek bir güçlük olsa da aracın alınmasından sonra da sıkıntılar yaşanıyor. Yıllık araç vergisi, araç mmuayenesi, zorunlu trafik sigortası ve o de araç kaskosu... Orta gelir sahipleri araçlarının masrafına yetişemez hale geliyor.

Sigorta şirketleri zarar ediyor

Sigorta uzmanı Turusan Bağcı, Türkiye’de 4.5 milyon aracın sigortasının olmadığına dikkat çekiyor ve  uyarıyor. İstanbul’da trafiğe ilk kez çıkacak bir araç için azami trafik sigortası primi 3 bin 298 TL. Zorunlu Trafik Sigortası yapılmaması halinde ise 169 lira ceza ödeniyor. Sigorta şirketleri ise zarar açıklıyor. Sigorta şirketyerinin 2022’nin ilk çeyreğinde açıkladığı zarar 2.9 milyar TL'yi buluyor.

Kasko fiyatları aldı başını gidiyor! Kasko fiyatlarında son rakamlar
Kasko bedellerindeki astronomik artışlar düşündürüyor. Geçen yıl hasarsızlık indirimi sonrası 2013 model, 1.4 motor hatchback otomobilinin kaskosu için 837 TL ödeyen bir vatandaşa, bu yıl mevcut sigorta şirketi dışında 8 farklı sigorta şirketinden 5 bin 576 TL ila 12 bin 398 TL arasında değişen zamlar yapıldı.


Geri Dön