Kastamonu Entegre 10. fabrikayı kuruyor!
Türkiye’deki yatırımlarının yanı sıra dünyanın farklı bölgelerinde de yatırımlar yaparak global marka olma yolunda ilerleyen Kastamonu Entegre, 230 milyon dolarlık yeni yatırım ile hedeflerine hızla yürüyor...
Türkiye’deki yatırımlarının yanı sıra dünyanın farklı bölgelerinde de yatırımlar yaparak global marka olma yolunda ilerleyen Kastamonu Entegre, 230 milyon dolarlık yeni yatırım ile hedeflerine hızla yürüyor. Sektöründe Avrupa’nın 5’inci, dünyanın ise 9’uncu büyüğü olan Kastamonu Entegre’nin Genel Müdürü Haluk Yıldız, yaklaşık 100 milyon dolarlık yatırımla bir fabrikalarının modernizasyonunu gerçekleştireceklerini, 130 milyon dolarlık Denizli-Balıkesir arasında da yeni bir MDF ( mobilyadan inşaat sektöründe kullanılan orta yoğunluktaki lif levha) fabrikası planlarını hayata geçireceklerini belirtti. 2015 yılında hizmete geçirmek için çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını belirten Yıldız “Küresel bir marka olmak için yurt içi ve yurt dışında yatırımlarımızı güçlendiriyoruz” dedi.
71 ülkeye ihracaat
En son Tataristan’da 260 milyon dolarlık yatırımla MDF fabrikası kuran Kastamonu Entegre’nin Bulgaristan, Romanya ve Bosna Hersek’te yatırımları bulunuyor. Türkiye’de de Gebze, Kastamonu, Balıkesir, Samsun, Tarsus ve Adana’da üretim tesisleri olduğunu söyleyen Yıldız “Kastamonu Entegre’nin global anlamda iyi bir yeri var. Hedefimiz, sürdürülebilir büyüme ile global bir marka olmak” dedi.Cirolarının yüzde 35’ini yurt dışındaki tesislerinden aldıklarını belirten Yıldız “Bizim bu alandaki hedefimiz yüzde 50-50’ye ulaşmak. Sanırım üç yıl içerisinde bu hedefi yakalarız” dedi. Yıldız alyrıca Orta Amerika’dan Hindistan’a kadar 71 ülkeye ihracat yaptıklarının altını çizdi. Faaliyet gösterdikleri sektörün tam olarak anlaşılamadığını anlatan Yıldız, ağaç ve tomruk denilince akla kereste ve odunun geldiğini, ancak modern sanayi tesislerinde katma değeri olan ürünler ürettiklerini vurguladı.
Ormanların çöpçüsüyüz
Kastamonu Entegre Genel Müdürü Haluk Yıldız, firmalarının MDF ve yonga levha üretiminde ormanlara zarar vermediklerini, ormanda yıkılmış, ömrünü doldurmuş, çöpe çıkmış ağaçlardan üretim yaptıklarını da söyledi. Yıldız “Deyim yerindeyse ormanların çöpçüsüyüz. Ormanın çöpe çıkmış, yıkılmış, ömrünü doldurmuş ağaçlarını topluyoruz. Bu sayede sağlıklı ağaçların da zarar görmemesini, ormanın gelişmesini sağlıyoruz” dedi. Kastamonu Entegre aynı zamanda İSO’nun düzenlediği ilk 500 sanayi şirket sıralamasında da 42’nci sırada yer alıyor.
Birol Keleş/Star