29 / 04 / 2024

Kastamonu Ilgaz Dağı'nda kayak sezonu başladı!

Kastamonu Ilgaz Dağı'nda kayak sezonu başladı!

Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Kastamonu'daki Ilgaz Dağı'nda 2012-2013 kayak sezonu açıldı.




Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Kastamonu'daki Ilgaz Dağı'nda 2012-2013 kayak sezonu açıldı. 

     Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü Ilgaz Dağı'nda Türkiye Kayak Federasyonu tarafından Ilgaz'da işletilen kayak merkezinde kayak sezonunun başlaması dolayısıyla tören düzenlendi. 

     Vali Bektaş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'deki ilk kayak merkezlerinden birinin Ilgaz'da kurulduğunu söyledi. 

     Ilgaz Kayak Tesisleri'nin harika bir manzarasının olduğunu belirten Vali Bektaş, şöyle devam etti: 

     ''Burada, kayakçılar çok fazla mutlu olmuyorlar. Tesislerimiz güzel, bu yıl çok daha yeterli hale geldi. Geçen yılki sorunlar listesini, çözümler listesine çevirmiş durumdayız. Geçen yıl özellikle elektrik kesintileriyle sıkıntımız oldu. Bundan dolayı da zaman zaman haberleri yapıldı. Bu yıl çok şükür elektrik hatlarını yerin altından aldık. O sorunla bir daha karşılaşmamayı umuyoruz. Ayrıca milli sporcularımızın kalacağı yerlerle alakalı bir takım sıkıntılarımız vardı. Bölge müdürlüğümüzle o tesisleri yaptık. Arıtma sorunlarımız ve su sorunlarımız vardı hepsini aşağı yukarı düzelttik.'' 

     Vali Bektaş, önümüzdeki yıl Yurdumtepe Kayak Merkezi'nin açılmasını planladıklarını belirterek, ''Oranında ihalesini yaptık. 3 bin 250 metre boyunda 2 aşamalı büyük bir mekanik tesis önümüzdeki kışa hazırlanmaya çalışılıyor. Şu anda imalatlarımız devam ediyor. Bizler de altyapılarla uğraşıyoruz. Her yönüyle eksikleri giderilmiş bir kayak tesisi olarak gelecek kış sezonuna yetiştirmeyi umuyoruz. Doğrusu bizim hayalimiz bu kışa yetiştirmekti ama hesabımızda olmayan sıkıntılar çıktı'' diye konuştu. 

     Yurdumtepe'deki kayak merkezinin daha nitelikli olacağının altını çizen Bektaş, sözlerini şöyle tamamladı: 

     ''Buraya kıyasla orası çok daha çeşitli, uzun ve daha nitelikli bir kayak merkezi olacaktır. Pistlerimiz 5-6 kilometre uzunluğunda olacaktır. Profesyonel kayakçıları tatmin edecek sert pistlerimizde var. İlk gün olmasına rağmen burası çok kalabalık. Hep kalabalıktan şikayetçiydik. Yurdumtepe Kayak Merkezi'nde böyle bir durum olmayacak. Çok daha geniş kapasiteli bir kayak merkezimiz haline gelmiş olacak. İlk planda orayı, buraya birbirine bağlamış oluyoruz. Bir sonraki kış tünel bitecek. Tünellerinde bitmesiyle, bu bölgenin kayak potansiyelinin önemli bir kısmını devreye almış olacağız.'' 

     Açılış töreni kapsamında Ilgaz'da Türk Bayrağı ve federasyonun flaması taşıyan kayakçıların gösterisi beğeni toplandı. Sporcular taşıdıkları Türk bayrağını da Vali Bektaş'a hediye etti. 

     Törene Kastamonu İl Emniyet Müdürü Sami Uslu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdoğan Akbıyık, kayak sporcuları ile vatandaşlar katıldı. 


AA


Geri Dön