16 / 05 / 2024

ılgaz kayak tesisleri

ılgaz kayak tesisleri

Türkiye'nin önemli kış merkezlerinden Ilgaz Dağı'nın Çankırı bölümündeki oteller, yılbaşı öncesi rezervasyonlarla büyük oranda doldu. Ilgaz Dağı'nın Kastamonu ve Çankırı bölümündeki tesisler yılbaşında çok sayıda ziyaretçi ağırlayacak...

Kastamonu Ilgaz Dağı'nda kayak sezonu başladı!

Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Kastamonu'daki Ilgaz Dağı'nda 2012-2013 kayak sezonu açıldı.

Ilgaz Dağı'ndaki kayak merkezine yatırım planı!

Ilgaz Dağı'ndaki Ilgaz 2-Yurduntepe Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulunan Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Karahasan, Ilgaz 2-Yurduntepe Kayak Merkezi'nde 4 konuda çalışma yapacaklarını söyledi.

Ilgaz Dağı Yurdun Tepe Kayak Merkezi yıl sonu açılıyor! 

Ilgaz Dağı'nda yapımına 2013 yılında başlanan 6 kilometre uzunluğundaki Yurdun Tepe Kayak Merkezi'nin yıl sonu açılması planlanıyor. Tesis için Kültür ve Turizm Bakanlığı 20 milyon liralık kaynak aktardı. 

Derbent Aladağ kayak merkezine kavuşuyor!

Konya Valisi Yakup Canbolat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek Derbent Aladağ’da kurulması planlanan kayak tesisleri alanında incelemelerde bulundu.

Ilgaz Dağı Tesisleri kış turizmine hazırlanıyor!

Çankırı Valisi Mesut Köse, Ilgaz Kaymakamı Muhammed Gürbüz ile birlikte Ilgaz Dağı'ndeki tesislerde incelemede bulundu.

Şanlıurfa GAP SUKAY Tesisleri açıldı!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, GAP SUKAY Tesisleri'nin açılış törenine katıldı. GAP SUKAY'da, su üstü kayak ve su sporları yapılabilecek.

Sarıkamış Kayak Tesisleri yarın açılacak!

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, geçtiğimiz aylarda PKK’lı teröristlerin düzenlediği saldırı sonucu zarar gören Sarıkamış Kayak Tesislerinin pazartesi günü yeniden hizmete açılacağı müjdesini verdi.

Palandöken kayak tesislerine Erzurum Büyükşehir Belediyesi talip oldu!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın ( ÖİB ), Erzurum ’daki Palandöken kayak tesisleri için açtığı ihaleye teklif gelmedi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kayak tesislerine talip olduğunu belirtti.

Palandöken kayak tesisleri ihalesine teklif gelmedi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın ( ÖİB ), Erzurum ’daki Palandöken kayak tesisleri için açtığı ihaleye teklif gelmedi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kayak tesislerine talip olduğunu belirtti.

Palandöken ve Konaklı Kayak Tesisleri başvuruları uzatıldı!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından ihale edilen ve Erzurum Palandöken Kayak Tesisi ve Konaklı Kayak Tesisi'nde yer alan taşınmazların ihaleleri için önyeterlilik başvurusu ve son teklif verme tarihi 30 Temmuz'a kadar uzatıldı.

Palandöken ve Konaklı Kayak Tesisleri özelleştiriliyor!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Erzurum, Palandöken ilçesi Palandöken Kayak Tesisi ve Konaklı Kayak Tesisinde yer alan taşınmazlar 49 yıl süreyle “İşletme Hakkının Verilmesi”, taşınır varlıklar ise “Satış” yöntemiyle ihale edilecek

Ilgaz ve Kartalkaya'da kayak sezonu başladı!

Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Başkanı İmdat Yarım, "Kar kalınlığının yeterli seviyeye ulaşmasının ardından bölgede kayak sezonu açıldı. Yılbaşının yaklaşmasıyla oteller doldu, işletmeciler durumdan memnun" dedi.

Ilgaz Dağı'na turistlerden yoğun ilgi!

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden İlgaz Dağı, hafta sonunda tatilcilerden yoğun ilgi gördü. Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Başkanı imdat Yarım, İlgaz Dağı'nın Doruk mevkisinde geçen hafta yağan karın sevinçle karşılandığını söyledi.

Ilgaz Dağı kayak merkezinde haftasonu yoğunluğu!

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Ilgaz Dağı, hafta sonunda tatilcilerden yoğun ilgi gördü. Hafta sonunu fırsat bilen tatilciler, Ilgaz Dağı kayak merkezine akın etti..

ılgaz kayak tesisleri Haberi

ılgaz kayak tesisleri

İstanbul'a hava yoluyla 1,5, Ankara'ya ise karayolu ile 2 saat mesafede olan Ilgaz Dağı'nın Kastamonu ve Çankırı bölümündeki tesisler yılbaşında çok sayıda ziyaretçi ağırlayacak.


Yaklaşık 15 gün önce açılan kayak sezonunun ardından yılbaşı için özel programların hazırlandığı otellerde doluluk oranı rezervasyonlarla yüzde 100'e yaklaştı.


Doruk mevkisindeki otelin müdürü Kadir Kuşçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yılbaşı için rezervasyonların turizmcileri mutlu ettiğini söyledi.


Sezondan çok umutlu olduklarını belirten Kuşçu, "Yılbaşı tatili için birçok insan bölgenin en önemli kayak merkezlerinden biri Ilgaz'ı tercih ediyor. Doluluk oranlarımız oldukça iyi. Rezervasyonların birkaç günlük yapılması da sevindirici. Müşterilerimiz yılbaşı için genelde en az 3 günlük  rezervasyonlar yaptırdı" diye konuştu.


Kuşçu, kayak pistlerinin açıldığını, kar kalınlığının yaklaşık 45 santim olduğunu sözlerine...