29 / 04 / 2024

Kaunos Antik Kenti'ndeki kazı çalışmaları başladı!

Kaunos Antik Kenti'ndeki kazı çalışmaları başladı!

Kazı Başkanı, Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, antik kentteki kazı çalışmalarının eylül ayı başına kadar devam edeceğini söyledi...



Antik kentte onarım ve restorasyon çalışmalarının yürütüldüğünü ifade eden Işık, Kaunos Antik Kenti'nin tarihe ışık tutan ören yerlerinden biri olduğunu dile getirdi. Bu yılki kazı çalışmalarını 43 kişilik ekiple sürdürdüklerini belirten Işık, kazı ekibine yurt içinden ve dışında da katılımların olduğunu kaydetti. 


Bu yılki kazı çalışmalarını hamam binasının arka kısmında yer alan Korint Tapınağı'nda yürüteceklerini belirten Işık, "Bu yıl restorasyon çalışmalarına da ağırlık vereceğiz. Kaunos Kenti'nin farklı bir restorasyon şekli var. Bizim restorasyonumuz bir binayı olduğu gibi farklı malzemeler kullanarak ayağa kaldırmak değil binayı daha çok algılanabilir bir konuma getirip insanlara öyle sunmak. Bizim amacımız restorasyon çalışmaları ile antik çağda o binanın işlevinin ne olduğunu insanlara anlatabilmek" dedi. 


Işık, 3 bin yıllık tarihi olan Kaunos Antik Kenti'nde 1966 yılında başlayan arkeolojik araştırmalar ve kazı çalışmalarının bu yıl yine farklı bilim dallarından oluşan ekip ve teknik personel tarafından sürdürüldüğünü, çalışmaların öngörülen program çerçevesinde kazı, konservasyon ve restorasyon, onarım, deneysel arkeoloji, arkeolojik park çalışmaları ve düzenlemeler gibi farklı çalışma alanlarında gerçekleştirileceğini vurguladı.


AA


Geri Dön