28 / 04 / 2024

Kayseri Hacılar'da kentsel dönüşüm çalışmaları değerlendirildi!

Kayseri Hacılar'da kentsel dönüşüm çalışmaları değerlendirildi!

Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, kentsel dönüşüm çalışmalarını değerlendirdi. Başkan Ekici, ilçedeki halkın kentsel dönüşümü istediği için ilk çalışmaların bu konuda olduğunu ifade etti.



İlçelerinde yüzyıllık binaların olduğunu dile getiren Başkan Ekici, ilçedeki halkın kentsel dönüşümü istediği için ilk çalışmaların bu konuda olduğunu ifade etti. 


Başkan Ekici Yerel seçimden sonra halkla bir araya geldik. Birinci önceliğiniz nedir diye sorduğumuzda kentsel dönüşüm cevabını aldık. Maddi durumu iyi olanlar diğer ilçelere göçüvor. Halkta bizler burada oturuyoruz ama oğlumuz, kızımız evlenince şehre göçmek istiyor dedi. Haseki Başkan meydandan başla dedi. Kentsel dönüşüm 90-100 milyonluk bir yapılaşmadır, bizde başkanımızdan yardım istedik" dedi. 


130 dönümlük alanda 39 tane blok ve 1050 konut olarak yapılacağını ifade eden Başkan Ekici,  bunların yaklaşık 525 tanesi oturan hemşerimiz ve önceliğimiz onlara bunun yanında da Hacılar'da ikamet edenlerden evinin yapısı iyi olmayanlara da Toki vasıtasıyla ev sahibi yapacağız" diye konuştu. 


Sunulan 11 maddenin hepsini yaptıklarını vurgulayan Başkan Ekici, "Dosyamız bakanlar kurulundan toplandığı zaman onay verirse inşallah olumlu olacak. Çünkü binalarımız gerçekten depreme dayanıksız" dedi. 


Haber 38


Haber Akşam Kayseri Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Ak Parti Hacılar ilçe Teşkilatı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ile Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Kentsel Dönüşüm veTOKİ konularında Hacılar'daki beklentiyi aktaran Ekici, Bakan Elitaş ve Özhasekiden destek sözü aldı. Özhaseki Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminden konuya vakıf olduğunu belirterek her türlü desteği vereceğini yineledi.  


Akşam Kayseri


Geri Dön