02 / 05 / 2024

Kayseri'deki askeri lojmanların yerine kürsü yapılacak!

Kayseri'deki askeri lojmanların yerine kürsü yapılacak!

Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki: "Büyükşehir Belediyesinin karşısında bir kısmı 1980 ihtilalinin ardından yapılmış, askeri lojmanlar var. Parkın bir köşesine serbest konuşma kürsüsü yapılacak" dedi




Kayseri'de yıkım kararı alınan askeri lojmanların yerine yapılacak parkta, vatandaşların şikayet ve taleplerini dile getirmeleri için protesto köşesi oluşturulacak.


Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün ve komisyon üyelerini makamında ağırladı.


Burada Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara değinen Özhaseki, protestolar devam ederken, hayatın da bir yandan normal seyrinde aktığını, yaşanan olayların yapılan çalışmaları durdurmadığını söyledi.


Özhaseki, Kayseri'de de Gezi Parkı'nda yaşananların protesto edildiğini anımsatarak, insanların eylemi nerede yapacakları konusunda kararsız kaldığına dikkati çekti.


- "Halk gelsin, şikayeti varsa burada etsin"


Kentte protesto köşesi oluşturmayı planladıklarını anlatan Özhaseki, şöyle devam etti:


"Büyükşehir Belediyesinin karşısında bir kısmı 1980 ihtilalinin ardından yapılmış, askeri lojmanlar var. Bunları, anlaştık, yıkıyoruz. Buraya bir park projemiz var. Parkın bir köşesine eğer hazırlayabilirsek protesto köşesi, serbest konuşma kürsüsü yapılacak. Trafiğe mani olmazsa ya da yer müsait olursa hazırlanacak. Oraya kürsü koyacağız. Protesto edecek insanlar nereye gideceklerini çok bilmiyorlar. Önce Atatürk Anıtı'nın oraya gidiyorlar, oradan Valiliğin önüne geçiyorlar olmadı parklara geçiyorlar, kimi zaman da izin verilmiyor. Hazırlayacağımız yer Belediyenin, halkın yeri değil mi ? Tamam halk gelsin, şikayeti varsa burada etsin. Çelenk koyacaksa koysun, siyah çelenk, kırmızı çelenk ne istiyorlarsa. Bir şeyler mi söyleyecekler, söylesin insanlar. Doğrusu bunlardan çekinmemek lazım, korkmamak lazım."


Özhaseki, Sivas Caddesi'ne yapılması planlanan parktaki protesto köşesi sayesinde kendilerinin, vatandaşların taleplerini daha rahat gözlemleyebileceklerini belirterek, "Belediye başkanı her gün kim neyi protesto ediyor, vatandaş ne düşünüyor görmüş olur. Böylece yakından ilgilenir. Kentimizde halk otobüsü şoförlerini protesto için belediye binamıza gelmişti. Arkadaşlara söyledim, 'çelenkleri alın, çay ve kahve ikram edin' dedim. Müsaitse parkın içini en uygun protesto alanı ilan edip, burayı açacağız. Kimse çekinmeden gelsin buraya, protestosunu yapsın, çelengini koysun" şeklinde konuştu. 


AA


Geri Dön