27 / 04 / 2024

Kayseri'ye 300 milyon Euro'luk yatırım!

Kayseri'ye 300 milyon Euro'luk yatırım!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin projesi kapsamında 300 milyon Euro'luk yatırımın planlandığı Erciyes, dünyanın sayılı kayak merkezleri arasına girmeye hazırlanıyor. Erciyes , kış turizminde dünyaya ikinci Davos'u kazandıracak...



Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin projesi kapsamında 300 milyon Euro'luk yatırımın planlandığı Erciyes, dünyanın sayılı kayak merkezleri arasına girmeye hazırlanıyor. 2005 yılında start alan proje tamamlandığında, alt yapı, pist kalitesi, sosyal donatılar ile birlikte Erciyes, kış turizminde dünyaya ikinci Davos'u kazandıracak.


Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin 300 milyon Euro yatırım planladığı ve Avusturya'nın konusunda uzman kuruluşu  ATC ( Austrian Tourism Consultans) tarafından hazırlanan master plan çerçevesinde Erciyes; pistleri, otelleri, yeme-içme alanları, eğlence merkezleri, kongre merkezleri, sosyal donatıları ve alt yapısı ile Türkiye'nin birinci, dünyanın ise sayılı kayak merkezlerinden biri olmak üzere hazırlanıyor. Ulusal ve uluslararası spor müsabakalarına ve hatta Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapması hedeflenen Erciyes Kış Turizm Merkezi, hem turizmin hem de kış sporlarının ilk adresi olma yolunda... Erciyes Kayak Merkezi Master Planı'nın tüm detaylarıyla aktarıldığı basın toplantısında konuşan Kayseri Vali'si Orhan Düzgün " Türkiye çok ciddi turizm zenginliklerine sahip... Bu zenginliklerin büyük yatırımlarla ortaya çıkması turizm potansiyelini arttıracaktır. Deniz-güneş-kum turizminde yakalanan başarıyı Erciyes örneğinde olduğu gibi kış turizmi ile de yakalayabiliriz. Kayseri hem doğal hem de kültürel zenginliklere sahip bir şehir... Belediye olarak turizme yatırım yapıyoruz çünkü karlılık açısından önemli bir sanayi. Kayseri ciddi bir sanayi şehri olmasına rağmen istihdam konusunda sıkıntılar yaşayabiliyor. Oysa Turizm hem açısından ciddi olanaklar sağlıyor hem de sürekli ve eğitim kadroların çoğalmasına katkıda bulunuyor.  Yatırımlarımız tamamlandığında  Kayseri'ye 100 milyon Euro dolaylı, 100 milyon Euro'da doğrudan gelir sağlanacak. Önümüzdeki yıl 2 milyon turist ağırlamayı hedefliyoruz" dedi.  Erciyes'in alt yapı yeterliliği açısından dünya sıralamasında üstlerde yer aldığını belirten Vali Düzgün " Dünyanın en kolay ulaşılabilir ve en donanımlı yollarına sahip kayak merkezini kuruyoruz. Büyük şehirlerden uçakla Kayseri'ye ulaşım kolay olduğu gibi şehir merkezinden dağa ulaşım da bir o kadar kolay ve konforlu. Kayseri  ulaşımı, tesisleri, yemek kültürü, doğal, kültürel ve tarihi zenginlikleri ile yerli ve yabancı turistin ilk tercihleri arasına girecek" diyerek sözlerini noktaladı.


Hürriyet


Geri Dön