04 / 05 / 2024

Kazaklar Bodrum’daki Kempinski Hotel hisselerini satıyor!

Kazaklar Bodrum’daki Kempinski Hotel hisselerini satıyor!

Kazakistan doğalgaz şirketi KazMunaiGas, Türkiye’deki en pahalı otellerden biri olarak görülen Kempinski Hotel Barbaros Bay’deki hissesinin tamamını satışa çıkardı. KazMunaiGas yüzde 75 hissesi için toplam 70 milyon dolar istiyor....




Kazakistan doğalgaz şirketi KazMunaiGas, Türkiye’deki en pahalı otellerden biri olarak görülen Kempinski Hotel Barbaros Bay’deki hissesinin tamamını satışa çıkardı.


KazMunaiGas yüzde 75 hissesi için toplam 70 milyon dolar istiyor. İhale ile yapılacak satışta son teklif verme günü 23 Aralık olarak açıklandı. 2005’te 60 milyon dolarlık yatırımla kurulan beş yıldızlı otelin sahibi Ay-Sir Turizm ve İnşaat A.Ş.’de yüzde 75 hisse KazMunaiGas’a, yüzde 25 hisse ise Orhan Yılmaz’a ait. 60 bin metrekare arazi üzerine kurulu otelin büyük ortağı KazMunaiGas bir süre önce hissesinin satışını gündemine aldı.


GAZA YÖNELECEKLER

Devlet şirketi konumundaki KazMunaiGas hisse satışını düzenlenecek ihale ile yapacak. İstekliler, tekliflerini şirketin Kazakistan’daki merkezine iletecek. Son teklif tarihi 23 Aralık olarak belirlendi. Yüzde 75 hisse için belirlenen bedel 50 milyon 31 bin dolar. Ay-Sir Turizm ve İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Yılmaz, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, Kazak şirketin Kempinski Hotel’in yanı sıra Türkiye’deki diğer yatırımlardan da çıkmak istediğini kaydetti. Orhan Yılmaz, “Kendi ana işleri olan petrol ve doğalgaza yönelmek istiyorlar” dedi.


Dinçer Gökçe/Hürriyet


Geri Dön