30 / 04 / 2024

Kazdağları rampalarındaki tüneller 2023'te tamamlanacak!

Kazdağları rampalarındaki tüneller 2023'te tamamlanacak!

Ayvacık-Küçükkuyu kesiminde bulunan ve 24 kilometrelik Kazdağı rampaların, inşası devam eden iki tünel 2023'te tamamlanacak. Tünelin hizmete açılmasıyla yol 5 dakika gibi bir sürede geçilecek. 



Çanakkale'yi  İzmir  ve Balıkesir'e bağlayan kara yolunun Ayvacık-Küçükkuyu kesiminde inşası devam eden iki tünel 2023 yılında tamamlanacak. Yaz aylarında artan trafik ve Kazdağları rampaları projenin hizmete açılmasıyla sürücülerin işlerini kolaylaştıracak. 

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre, Çanakkale ve İzmir limanları ulaşımının hinterlandında bulunan lojistik kara yolu altyapısını oluşturan yolun hizmete açılmasıyla, Kuzey Marmara ile Güney Marmara ve Ege Bölgesi arasında ulaşım kolaylaşacak. Böylelikle trafikte can ve mal güvenliği temin edilecek. Bu durum bölgenin turizm, ticaret ve sosyoekonomik gelişimine de katkı sağlayacak.

Ayvacık-Küçükkuyu güzergahında 9,6 kilometrelik bölünmüş yol yapım çalışmaları kapsamında onlarca keskin virajı barındıran bölgeye toplam 5 bin 700 metre uzunluğunda çift tüp iki tünel inşa ediliyor. 24 kilometrelik yol şu anda 45 dakikada katedilebilirken tünellerin hizmete alınmasıyla 5 dakikaya inecek.

 


Geri Dön