18 / 05 / 2024

KDV indirimi hangi ürünlerde geçerli? GİB açıkladı!

KDV indirimi hangi ürünlerde geçerli? GİB açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘KDV oranını yüzde 8’den 1’e düşürdüğünü açıklamasın ardından temel gıda fiyatlarında indirim yapıldı. Ürünlerine indirim uygulamayan marketlere denetimler devam ederken Gelir İdaresi Başkanlığı KDV indirimlerine ilişkin tüm detayları açıkladı...



PASTANE ÜRÜNLERDİNDE KDV ORANI NE?

Pastane, tatlıcı, simitçi, fırın gibi işletmeler tarafından imal edilen ve/veya satışı yapılan börek, simit, pasta, tatlı gibi ürünlerin teslimine uygulanacak KDV yüzde 8'den yüzde 1'e indirildi.  

KDV indirimi hangi ürünlerde geçerli? GİB açıkladı!

14 ŞUBAT SONRASINDAKİ SATIŞLARDA KDV NASIL OLACAK?

TGRT Haber'de yer alan habere göre, gıda ürünleri kararın yürürlüğe girdiği 14 Şubat'tan önce teslim edilmiş ise yüzde 8, bu tarih ve sonrasında teslim edilmiş ise yüzde 1 KDV uygulaması yapılacak. Ancak, düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten ürünlere ilişkin fatura ve benzeri belgelerin düzenlenmiş olması, ürünlerin alıcı veya onun adına hareket edenlerin gösterdiği yere veya kişilere tevdi edilmiş olması, ürünlerin alıcıya veya onun adına hareket edenlere gönderilmesi halinde malın nakliyesinin başlatılmış olması ya da nakliyeci/sürücüye tevdi edilmiş olması hallerinde KDV'nin yüzde 8 uygulanması gerekiyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön