26 / 08 / 2024

KDV indirimi hangi ürünlerde geçerli? GİB açıkladı!

KDV indirimi hangi ürünlerde geçerli? GİB açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘KDV oranını yüzde 8’den 1’e düşürdüğünü açıklamasın ardından temel gıda fiyatlarında indirim yapıldı. Ürünlerine indirim uygulamayan marketlere denetimler devam ederken Gelir İdaresi Başkanlığı KDV indirimlerine ilişkin tüm detayları açıkladı...



FAZLA ÖDENEN KDV İADE ALINABİLECEK

Böyle bir durumda, fazla hesaplanan verginin, satıcı mükellefler tarafından alıcıya/tüketiciye iade edilmesi gerekiyor. Satıcı mükelleflerin bu gibi durumlara ilişkin, KDV Genel Uygulama Tebliğinde belirtildiği şekilde düzeltme hakkı var.

DÜZENLEME SONRASI TESLİMLERDE HANGİ KDV UYGULANIR?

Kararının yürürlük tarihi ve sonrasında yapılan/yapılacak yüzde 1 KDV'ye tabi gıda ürünü satışlarında, bu ürünlerin satıcı mükellefler tarafından hangi oran üzerinden satın alındığına bakılmaksızın, yüzde 1 KDV uygulanması yapılıyor.  

Konutta KDV indirimi kapıda! Fiyatlar düşecek mi?

SGK'dan karşılıksız 3.984 TL hibe desteği! Başvurular başladı!

Nakite sıkışanlara müjde! Halkbank'tan 50 bin TL ihtiyaç kredisi imkanı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön