13 / 05 / 2024

Keçiören metro işi uzadı!

Keçiören metro işi uzadı!

Ankara Büyüksehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, hizmete girmesi geciken Keçiören metrosuyla ilgili olarak, "Metro firması maalesef çalışmaları istendiği ölçüde götüremedi. Yıl sonu inşallah metro biter" dedi.



Melih Gökçek, Ak Parti Keçiören Gençlik Kollan'nın hazırladığı"Keçiören'de Doğan Güneş Ankara'yı Anlatıyor" ilçede yapılan yatırımları anlattı. 


Ankara genelinde sadece gençlerin kullanımına sunulan ve içerisinde çeşit çeşit aktivitelerin yer aldığı 18 tane Gençlik Merkezi bulunduğunu ifade eden Başkan Melih Gökçek şunları söyledi: "Bu merkezlerden de imkan buldukça açıyoruz. Son dönemlerde gençlik merkezinden ziyade uygun yer buldukça Aile Yaşam Merkezi açıyoruz. Çünkü daha kullanışlı oluyor. 10 tane Aile Yaşam Merkezi açtık. Çocuk Kulübü 22 ve Hanım Lokallerinin sayısı da 22 oldu. Bizim bir de BELMEK kurslan var. Onun sayısı da 155 tane. Teklifiniz varsa, onlan da açarız." 


Bulvar iki senede biter 


Başkan Gökçek, Keçiören trafiğinin kilit noktalanndan Fatih Köprüsü'ne alternatif olacak olan bulvar proje ile ilgili de bilgi verdi. 

Sanatoryum Caddesi'nin devamında gerçekleşecek olan bulvar projesinin bu sene içerisinde ihale edileceğini belirten Gökçek, "Bulvarın ilk proje çizimini beğenmedik. Arkadaşların bir daha çalışmasını istedim. İlk fırsatta ihale edip iki sene içerisinde bitireceğiz" dedi. 

Keçiören Metrosu ne zaman biteceği sorusuna Gökçek,"Metro firması maalesef çalışmalan istendiği ölçüde götüremedi. Yıl sonu inşallah metro biter" cevabım verdi. 


"İhalelerde en kötü şey ne biliyor musunuz?"sözleriyle konuşmasını sürdüren Başkan Gökçek, gençlere bazı projelerin gecikme nedenleri ile ilgili olarak şunlan söyledi: "En kötü şey, en düşük fiyat veren firmanın ihaleyi alması. Ucuz verildiğinde kar edildi zannediliyor. 

İhaleyi ucuza alan firma para kazanmak için belli şeylerden kısıyor. 

İşleri çıkartamıyor ve aksatıyor. 

Ucuz yapan demek, iyi yapacak demek değildir. Etlik'te bir yaşam merkezi inşa ettiriyorduk. Firma seçimden önce burayı bitirecekti. 

Kırk dereden bahane buldu ve sonunda bırakıp kaçtı. Yapamayacaksan, zamanında bitiremeyeceksen ihaleye niye giriyorsun? 


Star Ankara


Geri Dön