04 / 05 / 2024

Keçiören'de tapu sorunu sona erdi!

Keçiören'de tapu sorunu sona erdi!

KEÇİÖREN Belediye Başkanı Mustafa Ak, Ovacık' ta 30 yıldır çözüm bekleyen sorunu çözerek 2 bin 700 vatandaşı imarlı tapusuna kavuşturdu. Keçiörenli vatandaşlar büyük mutluluk yaşadılar.



Keçiören Mevlana Kültür ve Spor Merkezi'nde düzenlenen Ovacık Mahallesi Tapu Dağıtım Töreninde, yıllardır kurdukları tapu hayalleri gerçeğe dönüşen Keçiörenli vatandaşlar büyük mutluluk yaşadılar. 


Törene AK Parti Genel Sekreteri Haluk ipek, AK Parti  Ankara  D Koordinatörü Recep Yıldırım, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve AK Parti Keçiören Üçe Başkanı Bülent Yağmur da katıldı. Haluk ipek ve Mustafa Ak, sahnede 2 bin 700 kişiyi temsilen 17 vatandaşa tapularını teslim etti. 


ŞEHİRLER İNSANI ŞEKİLLENDİRİR 


Ovacık imar Planı'nın çok uzun bir çalışmanın ürünü olduğunu söyleyen Haluk ipek, 4Keçiören 1 milyonluk bir nüfusa sahip. Bu nüfus okul, sağlık hizmeti, su, elektrik ister. Bu nüfusa, köyden kente göçü avantaja dönüştüren akıllı yöneticiler iyi hizmet verdiler. Ovacık yeni Çayyolu olma yolunda. Burası Keçiören'in cazibe merkezi olacak" dedi. AK Parti hükümetinin demokraside hizmetlerin yerelde başladığı düşüncesiyle hareket ettiğini belirten ipek, 'insanımıza hizmet etmek, şehirlerimizi güzelleştirmek aynı zamanda inancımızın da bir gereği. Şehirler güzelleşirken insanı da şekillendirir, insan da çalışmaları ile şehirleri şekillendirir. Yapmış olduğumuz bütün bu hizmetlerin sonunda sandığa gitmek milletin huzuruna çıkmak bizi çok mutlu ediyor. Yeni seçimler yeni dönemlerin başlangıcıdır' pe konuştu. 


ANKARA'NIN EN GÜZEL İMAR PLANI 


Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, Ovacık için uzun zamandır özlemini duydukları bir töreni gerçekleştirmenin ve hisse sahiplerine tapularını dağıtmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. 

Ovacık'ta ilk imar çalışmasının 1993 yılında yapıldığını, aradan geçen süre boyunca hiçbir ilerleme yaşanmadığını kaydeden Başkan Ak, "Daha önceleri üç dört katlı binalar olarak planlanan bu parseller şimdi yeni bir şehircilik anlayışıyla yepyeni bir plana dönüştürüldü. Ankara'nın en güzel imar planı olan bir yer haline getirdik. Bu bölge için 90 bin metrekare ve 65 bin metrekarelik iki parkımız var. Bir tanesi temapark olmak üzere iki yeni projemiz var. 


Yine Kartalkaya'da 1 milyon 125 bin metrekarelik alanı üç yıldır ağaçlandırıyoruz. Burası da Keçiören'in ve Ankara'nın ciğeri olacak" dedi. Bölgede geniş eğitim ve spor alanlarının da bulunacağı belirten Başkan Ak sözlerini şöyle sürdürdü: 806 parselde 2 bin 700 kişi tapusunu alacak. Burada belediye hizmet birimleri, okul, parklar, kısacası her türlü sosyal donatı düşünüldü. Bu bölge için 100 bin nüfusluk bir öngörümüz var. 


Daha önce Başbakanımızın temelini attığı Etlik'te 7 hastanenin bulunduğu 3 bin 500 yataklı bir kampüs düzenleniyor. Kampüste 7 bin çalışan olacak. Yine 500 dönümlük bir arazide eğitim kampüsü çalışmamız var. içerisinde 20 tane lise bulunacak. 


Keçiören eğitim ve sağlık hizmetleri ile bir istihdam deposu haline gelecek. Tapularınız hayırlı uğurlu olsun.


Konuşmaların ardından tapularını alan vatandaşlar, protokol heyeti ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler. Tapularına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan vatandaşlar, uzun yıllardır çözülemeyen imar sorununu çözen Başkan Ak'a teşekkür ettiler. Keçiören Belediyesi Konservatuvan solisti Yavuz Şanlı da programda Türk Halk Müziği konseri verdi. 


Ankara Kırmızı Beyaz Gazetesi


Geri Dön