28 / 04 / 2024

Keçiören'in en büyük parkı Osman Gazi açıldı!

Keçiören'in en büyük parkı Osman Gazi açıldı!

Keçiören Belediyesi, ilçenin en büyük parkı olan Osman Gazi Parkı'nı törenle hizmete açtı. Keçiören Kaymakamı Dirim, Osman Gazi'nin ilçenin en güzel parklarından biri olduğunu söyledi...



Keçiören'de kişi başına düşen yeşil alan miktarını ikiye katlayan Keçiören Belediyesi, ilçenin en büyük parkı olan Osman Gazi Parkı'nı törenle hizmete açtı. Açılış törenine AK Parti  Ankara  Milletvekili Emrullah İşler, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim ve çok sayıda Keçiörenli vatandaş katıldı. Törende konuşan AK Parti Milletvekili İşler, parkları yapmak kadar korumanın da önemli olduğuna dikkat çekerek, "Parkı mahalle sakinleri olarak korumanızı istiyorum. Burası gerçekten çok güzel bir park oldu. Keçiören'in tek parça halindeki en büyük parkı. Emeği geçen herkesi ve Başkanım Mustafa Ak'ı kutluyorum" dedi.

OYUNA GELMEYECEĞİNİZİ BİLİYORUZ
Hizmetlerin devam etmesi için siyasi ve ekonomik istikrarın gerekli olduğunu vurgulayan İşler konuşmasında, "11 yıldır tek parti olarak ülkemizi yönetiyoruz. Ekonomimizi, siyasi istikrarımız ile birlikte üç kat büyüttük. Birileri ülkemiz üzerinde oyunlar oynayıp sizi sokağa çekmek istiyor. Sizlerin sağduyunuza güveniyoruz, bu tip oyunlara gelmeyeceğinizi biliyoruz. Bunu nereden biliyoruz, yapılan anketlerde en önde gidiyoruz. Gece gündüz sizler için çalışan, her hafta etkinliğine katıldığımız Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a yaptığı hizmetlerden ötürü çok teşekkür ediyorum" mesajlarına da yer verdi.

27 BİN METREKARELİK YEŞİL ALAN
Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, mübarek Cuma günü güzel bir bahar havasıyla açılışını yaptıkları Osman Gazi Parkı'nın özelliklerini şöyle anlattı: "Burası eskiden parka benzeyen bir yerdi, şimdi ise 27 bin metrekarelik bir park oldu. Keçiören'de Keçiören Belediyesi'ne ait en büyük park haline geldi. Bu bölgede oturan herkese, bütün Keçiören'e hayırlı olsun. Parkımızda meyveli, ibreli, yapraklı ağaçlarımız var.
Çocuklarımız bu ağaçların meyvelerini, çağlalarını yesin, ağaçlara tırmansın istiyoruz. Çünkü bunların hatırası var. 16 bin metrekarelik alana hazır çim serdik, otomatik sulama sistemi yaptık. 500 adet yapraklı ağaç, 2 bin 500 adet ibreli ağaç diktik.
İbreli ağaçlar çam türü ağaçlardır. Peyzaj güzelliğini sağlamak için çalı grubundan 15 bin adet diktik. Parkımızda bir adet amfi tiyatromuz var ve burada mini konserler yapılacak. Daha önce park alanında zemini beton iki saha vardı. Buraya ziyarete geldiğimde çocuklarımız bu sahaların çim olmasını istemişlerdi. O iki sahamızın altlarına da suni çim döşedik." Şehir hayatından bunalan insanlar için yeşile doyacakları ve rahat bir soluk alacakları alanlar açmaya özen gösterdiklerini belirten Mustafa Ak, "Parka adını verdiğimiz Osman Gazi, Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusudur. Buralara geldiğimde gençlerimize ve ailelerimize bu parkı iyi bir hale getirme sözü vermiştim. Bugün çok şükür bu sözümüzü yerine getirdik. Biz parkımızı yaptık, ama koruması sadece bekçilerle olmuyor. Parkımızı sizin de korumanızı istiyorum" çağrısında bulundu.

MEVLANA KONGRE MERKEZİ EYLÜL'DE AÇILIYOR
Osman Gazi Mahallesi'nin ihtiyacı olan dolmuşlar için son durak çalışması da başlattıklarını söyleyen Başkan Ak, alanda bulunan eski caminin yerine Kur'an kursunun da olacağı bir mahalle konağı yapacaklarını belirtti.
Bölgede gecekondulardan modern binalara hızlı bir geçiş olduğuna işaret eden Mustafa Ak, inşaat çalışmalarının tamamlanmasının ardından altyapı, kaldırım ve asfalt çalışmalarının yapılacağını ifade etti. Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi'nin devamı niteliğindeki Hacı Kadın Kentsel Dönüşüm Projesi'nin de başlatılacağını kaydeden Başkan Ak, "Yiikseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi devam ediyor. Bu proje ile 5 bin yeni konut yapılacak. Bölgemizdeki gelişmelere paralel olarak sosyal donatı alanlarının inşasına devam edeceğiz.
Osman Gazi Mahallesi'nde mahalle konağı açtık. İnşallah Eylül ayı içerisinde Mevlana Kültür ve Kongre Merkezi'ni de açacağız" dedi. Ufııktepe Mahallesi'nde yeni bir yaşam merkezinin inşaatına da başladıklarını aktaran Mustafa Ak, "Sokak düğünlerinden kurtulmak için Zümrüt Yaşam Alanları'nı oluşturuyoruz. Pazar alanının yanısıra düğün salonları ve kurs alınabilecek dersliklerin de bulunduğu Zümrüt Yaşam Alanları halkımızın önemli bir ihtiyacını karşılayacak. Burada oluşturduğumuz düğün salonları ile çok cüzi bir ücretle sizlere hizmet vereceğiz" diye konuştu.

AŞIKLAR ŞÖLENİ RENK KATTI
Keçiören Kaymakamı Dirim de, Osman Gazi'nin ilçenin en güzel parklarından birisi haline geldiğini söyleyerek, "Bu tür alanlar kentimiz için çok önemlidir. Kişi başına düşen yeşil miktarı bu alanlar ile birlikte artıyor. Başkanım Mustafa Ak gece gündüz sizlere hizmet için çalışıyor. İnşallah bu çalışmalarının ve hizmetlerinin karşılığını alır" dedi.

Parkın daha önce harabe ve atıl bir alan olduğunu dile getiren Osman Gazi Mahailesi Muhtarı Mustafa Binbir ise, "Eski halinde eşlerimizle, ailelerimizle gelemediğimiz bir yerdi. Şimdi şelaleli, ağaçlıklı, oyun alanlı Keçiören'in en büyük parkı oldu" diyerek yapılan hizmetlerden ötürü Başkan Ak'a teşekkür etti.
Konuşmaların ardından protokol heyeti kurdele keserek parkın açılışını yaptı. Açılıştan sonra gerçekleştirilen Aşıklar Şöleni coşkuyu zirveye taşıdı ve Keçiörenli vatandaşlara keyifli dakikalar yaşattı.


Ankara İl Gazete

Geri Dön