02 / 05 / 2024

Kelkit Vadisi'nin ilk cem evi Suşehri'ne yapılıyor!

Kelkit Vadisi'nin ilk cem evi Suşehri'ne yapılıyor!

Sivas Suşehri ilçesine bağlı Kozçukur köyünde yaptırılan Cem Evi’nde inşaat çalışmaları devam ediyor. Yapımına 2013 yılı Ekim ayında başlanan Kozçukur Köyü Sülüklü Mezrası Kültür ve Cem evi inşaatının çalışmalarının hızla devam ettiği belirtildi...




Sivas Suşehri ilçesine bağlı Kozçukur köyünde yaptırılan Cem Evi’nde inşaat çalışmaları devam ediyor.


Yapımına 2013 yılı Ekim ayında başlanan Kozçukur Köyü Sülüklü Mezrası Kültür ve Cem evi inşaatının çalışmalarının hızla devam ettiği belirtildi.


Konu hakkında açıklama yapan Sülüklü mezrası muhtar azası Cafer Akpınar, “Yapımına 2013 yılında başladığımız Cem evi çalışmalarımız son hız devam ediyor. Kelkit vadisinde ilk kez bir cem evi yapılması konusunda ilk hamleyi yaptık. Suşehri esnaflarının ve köy halkının desteğiyle yürüttüğümüz çalışmada 2 kattan oluşacak cem evimizde ibadethane, çok amaçlı salon, mutfak, morg vb. hizmetleri bünyesinde barındıracaktır. Köy halkının ve çevreden gelen talepler doğrultusunda yaptığımız cem evimiz her türlü kültürel ve sosyal hizmetlerde de hizmet verecektir. İnşaatta çalışan ustalarımız ve işçilerimiz şuanda hiçbir ücret almadan kendi istekleriyle inşaat çalışmamıza yardımcı oluyorlar. Cem evimizin çalışmalarında ilerleyen zamanlarda ilçe idarecilerimizden de destek bekliyoruz cem evimizin kaba inşaatı tamamladıktan sonra çevre düzenlemesi ve bir park alanı oluşturmayı planlıyoruz.”dedi.



Haber Ordu


Geri Dön